Tulostimet
Tietoa eri tulostimien toimivuudesta Linuxin kanssa.
Brother
HL 5240
Toimii, muttei kannata käyttää PostScript-ajuria, vaikka yleensä myös silläkin toimii. Käyttää tulostukseen BRScriptiä, joka on osittain yhteensopiva PostScriptin kanssa. Liitännät LPT ja USB.
DCP 1510
Tulostus toimii heittämällä, (ongelmia tulostin ajureissa, tulostaa tai ei tulosta. Tai tulostaa tyhjiä sivuja.) skanneri tarvitsee ajurit, Liitännät USB. Lasermonitoimilaite.
DCP 7010
Tulostus toimii heittämällä, skanneri tarvitsee ajurit, Liitännät LTP ja USB. Lasermonitoimilaite.
DCP 7030
Tulostus toimii heittämällä, skanneri tarvitsee ajurit, Liitännät USB.
DCP-7070DW
Toimii verkkotulostimena ja skannerina. Lasermonitoimilaite.
Canon
pixma mp280
Canonin pixma mp280 tulostinajuria ei löydy Ubuntu jakelun paketinhallinnasta, mutta sen voi asentaa Debian ja Fedora pohjaisiin jakeluihin Canonin kotisivuilta löytyvällä asennuspaketilla. Kuvanlukijaa varten katso artikkeli Skannerin valinta.
Ajuripaketin asennus Ubuntu ja Debian pohjaiseen jakeluun. Hae Canonin kotisivuilta cnijfilter-mp280series-3.40-1-deb.tar.gz niminen paketti ja pura se seuraavilla komentorivi komennoilla.
tar xvkf cnijfilter-mp280series-3.40-1-deb.tar.gz cd cnijfilter-mp280series-3.40-1-deb sudo ./install.sh
Hewlett-Packard
HP:n tulostimet käyttävät HP Linux Imaging and Printing (HPLIP) -ajureita. Tämä löytyy yleensä hplip-paketin nimellä. Verkon kautta toimivat tulostimet toimivat yleensä paremmin kuin suoraan koneeseen liitettävät USB-väyläiset tulostimet.
- HPLIP:in kotisivu
- HPLIP @launchpad
- Lista tuetuista tulostimista HP:n sivulla.
Laserjet III
Laserjet 3 on tulostimien Kuplavolkkari, klassikkolaite joka on aikanaan paljon myyty, mekaanisesti suhteellisen yksinkertainen, helposti korjattavissa ja sille oli varaosia helpsti saatavilla. Tulostimen paperirata on melko suora (hyvä asia) ja paksuilla materiaaleilla sen saa suoraksi takaluukun avaamalla. Laitteesta on yhden ja kahden tarjottimen versioita. Liitäntänä ainoastaan rinnakkaisliintäntä (ja rs-232?), verkkoliintäntä toteutettiin yleensä erillisellä, ulkoisella JetDirect-laitteella. Linuxin kanssa toimiva, joskin nykynormein hidas laite vieläkin jos sellaisen saa jostain käsiinsä.
Laserjet 4100
Laserjet 4100TN Toimii ongelmitta CUPS:n kanssa verkkoliitännän kautta, näkyy IPP-protokollalla.
Photosmart B010
Toimii suoraan kytkemisestä.
PSC 2355
HP PSC 2355 all-in-one saadaan toimimaan Linuxprinting.orgin ohjeella helposti.
Samsung
Ohjeessa varoitetaan asentamasta ajureita suoraan Samsungin sivuilta.
- Guide to installing Samsung printers & the Unified Linux Driver
- The Samsung Unified Linux Driver Repository