Ero sivun ”GNOME 2 tutuksi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
12 merkkiä lisätty ,  4. elokuuta 2023
ei muokkausyhteenvetoa
(päivitystä, muotoiluja)
Ei muokkausyhteenvetoa
 
(4 välissä olevaa versiota 4 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Gnome_logo.png|right]]
[[Kuva:Gnome_logo.png|right]]
[[Gnome]] on suosittu ja monipuolinen [[työpöytäympäristö]] Linuxille ja muille [[Unix]]eille. Se on varsin helppokäyttöinen, nopeasti opittava ja ohjeita lukuunottamatta lähes kokonaan suomennettu. Tämän pikaoppaan turvin pitäisi päästä alkuun Gnomen käytössä [[jakelu]]paketista riippumatta, vaikkakin pieniä jakelukohtaisia eroja saattaa esiintyä varsinkin ulkonäön suhteen.
[[GNOME]] on suosittu ja monipuolinen [[työpöytäympäristö]] Linuxille ja muille [[Unix]]eille. Se on varsin helppokäyttöinen, nopeasti opittava ja ohjeita lukuunottamatta lähes kokonaan suomennettu. Tämän pikaoppaan turvin pitäisi päästä alkuun Gnomen käytössä [[jakelu]]paketista riippumatta, vaikkakin pieniä jakelukohtaisia eroja saattaa esiintyä varsinkin ulkonäön suhteen.


== Kirjautuminen ==
== Kirjautuminen ==
Rivi 8: Rivi 8:
[[Kuva:Gnome-2.24.png|200px|right|thumb|Gnome 2.24:n työpöytä.]]
[[Kuva:Gnome-2.24.png|200px|right|thumb|Gnome 2.24:n työpöytä.]]


Gnomenn työpöytä muistuttaa monessa suhteessa muita yleisesti käytettyjä työpöytiä. Työpöydällä on usein muutama esimerkiksi levyasemia tai roskakoria edustava erikoiskuvake, minkä lisäksi siinä voi säilyttää tiedostoja. Työpöydällä olevat tiedostot löytyvät käyttäjän kotihakemistosta, yleensä joko Desktop- tai Työpöytä -hakemistosta.
Gnomen työpöytä muistuttaa monessa suhteessa muita yleisesti käytettyjä työpöytiä. Työpöydällä on usein muutama esimerkiksi levyasemia tai roskakoria edustava erikoiskuvake, minkä lisäksi siinä voi säilyttää tiedostoja. Työpöydällä olevat tiedostot löytyvät käyttäjän kotihakemistosta, yleensä joko Desktop- tai Työpöytä -hakemistosta.


=== Pikakäynnistimet ===
=== Pikakäynnistimet ===
Työpöydälle voi asettaa pikakäynnistimiä (linkkejä) kansioihin, tiedostoihin, verkkolevyihin ja ohjelmiin. Pikakäynnistin luodaan siirtämällä tiedosto työpöydälle hiiren keskinappi pohjassa ja valitsemalla "Linkitä tähän". Ohjelmien pikakäynnistimiä voi vetää suoraan valikoista työpöydälle, jolloin syntyy pikakäynnistin haluttuun ohjelmaan.
Työpöydälle voi asettaa [[.desktop|pikakäynnistimiä]] (linkkejä) kansioihin, tiedostoihin, verkkolevyihin ja ohjelmiin. Pikakäynnistin luodaan siirtämällä tiedosto työpöydälle hiiren keskinappi pohjassa ja valitsemalla "Linkitä tähän". Ohjelmien pikakäynnistimiä voi vetää suoraan valikoista työpöydälle, jolloin syntyy pikakäynnistin haluttuun ohjelmaan.


=== Roskakori ===
=== Roskakori ===
706

muokkausta

Navigointivalikko