Keskustelu:EOF

Linux.fista
Versio hetkellä 17. helmikuuta 2010 kello 01.47 – tehnyt Ordyh (keskustelu | muokkaukset) (+)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tiedoston loppu ja loppumerkki[muokkaa]

Minusta tuntuu, ettei tässä ole tehty selvää eroa tiedoston lopun ja loppumerkin välillä. DOS:ssa CTRL-Z taisi tarkoittaa tietyntyyppisten tiedostojen loppua. Unixissa ei vastaavaa käytäntöä ole, vaan tiedoston loppu on tiedoston loppu.

Sen sijaan merkkiä CTRL-D (ASCII EOT, ”end of transfer”) käytetään ilmaisemaan ”tiedoston” loppua, silloin kun tiedosto syötetään näppäimistöltä tai esimerkiksi hirellä kopioimalla.

Ohjelmoinnissa EOF-tulos todella voi merkitä monta eri asiaa. Niistä voisi ehkä kertoa enemmän, mutta ohjelmoijan on kuitenkin ajateltava niitä perusteellisemmin kuin tässä voi esittää.

--LP 16. helmikuuta 2010 kello 19.02 (UTC)

Tosiaan, en huomioinut tätä asiaa artikkelia kirjoittaessa. Tässä kuitenkin on luonnollisesti järkevintä käsitellä asioita Linuxin ja Unixin näkökannalta, jolloin ASCII-merkillä 0x04 (EOT) ei ole varsinaisesti samanlaista erikoismerkitystä silloin kun se luetaan tiedostosta. Lisäsin kuitenkin lähinnä englanninkielisen Wikipedian tietoihin pohjautuen artikkeliin huomautuksen tästä aiheesta. Unixissa Ctrl+Z saa prosessin menemään taustalle, joten sen merkitys on aivan erilainen kuin DOS:issa. --Ordyh 16. helmikuuta 2010 kello 22.46 (UTC)