Ero sivun ”Cinnamon” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
(maininta keskeneräisyydestä, ei asenna Gnome2 työpöytää, väärät pois.)
Rivi 8: Rivi 8:
}}
}}


'''Cinnamon''' on alun perin [[Gnome3|Gnome 3]]:sta forkattu työpöytäympäristö, jonka tavoitteena oli tuoda vanhasta [[Gnome2|Gnome 2]]:sta tuttuja ulkoasullisia ominaisuuksia myös uuteen versioon. Cinnamon on kuitenkin itsenäistytnyt version 2.0 myötä täysin itsenäiseksi työpöytäympäristöksi. Sen kehityksen aloitti ja sitä kehittää edelleen Linux Mintin kehittäjät.
'''Cinnamon''' on alun perin [[Gnome3|Gnome 3]]:sta forkattu työpöytäympäristö, jonka tavoitteena oli tuoda vanhasta [[Gnome2|Gnome 2]]:sta tuttuja ulkoasullisia ominaisuuksia myös uuteen versioon. Cinnamon on kuitenkin itsenäistytnyt version 2.0 myötä täysin itsenäiseksi työpöytäympäristöksi. Sen kehityksen aloitti ja sitä kehittää edelleen Linux Mintin kehittäjät. Cinnamon on vielä pahasti keskeneräinen.


== Asennus ==
== Asennus ==
Rivi 20: Rivi 20:
  sudo apt-get update && sudo apt-get install cinnamon
  sudo apt-get update && sudo apt-get install cinnamon


Cinnamon asentaa myös Gnome 2 työpöytäympäristön oletuksena.
 


ps. Cinnamonin viralliseen Ubuntun lähteeseen ei ole luku-oikeuksia. [https://launchpad.net/~gwendal-lebihan-dev/+archive/cinnamon-stable]
ps. Cinnamonin viralliseen Ubuntun lähteeseen ei ole luku-oikeuksia. [https://launchpad.net/~gwendal-lebihan-dev/+archive/cinnamon-stable]

Versio 19. toukokuuta 2014 kello 14.29

Cinnamon
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi GPLv2
Kotisivu cinnamon.linuxmint.com

Cinnamon on alun perin Gnome 3:sta forkattu työpöytäympäristö, jonka tavoitteena oli tuoda vanhasta Gnome 2:sta tuttuja ulkoasullisia ominaisuuksia myös uuteen versioon. Cinnamon on kuitenkin itsenäistytnyt version 2.0 myötä täysin itsenäiseksi työpöytäympäristöksi. Sen kehityksen aloitti ja sitä kehittää edelleen Linux Mintin kehittäjät. Cinnamon on vielä pahasti keskeneräinen.

Asennus

Jotkin jakelut ovat sisällyttäneet Cinnamonin pakettivarastoihinsa, tässä tapauksessa sen pitäisi löytyä nimellä cinnamon. Lisätietoa asentamisesta eri jakeluille löytyy Cinnamonin sivuilta.

Ubuntu

Cinnamon työpöytäympäristön voit asentaa Ubuntu 12.10, 12.04 ja 11.10 versioihin antamalla seuraavat komentorivi komennot:

Kolmannen osapuolen pakettivarastoissa on riskinsä! Asennettavat paketit ja niiden skriptit voivat tehdä järjestelmässä mitä tahansa.
sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-stable
sudo apt-get update && sudo apt-get install cinnamon


ps. Cinnamonin viralliseen Ubuntun lähteeseen ei ole luku-oikeuksia. [1]

Katso myös