Ero sivun ”Distcc” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (luokka)
(vähän järkeistystä)
Rivi 1: Rivi 1:
Distcc on avoin ja nopea hajautettu [[C]]/C++ kääntäjä. Sen avulla voit valjastaa verkossasi olevien koneiden prosessoritehot [[Kernelin kääntäminen|kääntämään vaikkapa kerneliä]]. Distcc on oikeastaan [[GCC|GCC:n]] edusta (front-end), jolla käännösprosessi saadaan hajautettua verkkoon. Kun distcc-palvelimet on asennettu, voit kääntää ohjelmia seuraavasti:
Distcc on avoin ja nopea hajautettu [[C]]/[[C plus plus|C++]] kääntäjä. Sen avulla voit valjastaa verkossasi olevien koneiden prosessoritehot [[Kernelin kääntäminen|kääntämään vaikkapa kerneliä]]. Distcc on oikeastaan [[GCC|GCC:n]] edusta (front-end), jolla käännösprosessi saadaan hajautettua verkkoon. Kun distcc-palvelimet on asennettu, voit kääntää ohjelmia seuraavasti:


Laitetaan ensin käytettävien käännöspalvelimien hostnamet tai [[IP]]-osoitteet ympäristömuuttujaan:
Laitetaan ensin käytettävien käännöspalvelimien hostnamet tai [[IP]]-osoitteet ympäristömuuttujaan:
Rivi 7: Rivi 7:
  make -j8 CC=distcc
  make -j8 CC=distcc


Työasemien prosessorikulutus on yleensä erittäin vähäinen, tämän avulla verkon päässä työttömänä oleva laskentavoima saadaan klusteroitua käännöskäyttöön. Varsinkin [[Gentoo]]-käyttäjille tämä on hyödyllistä, sillä lähdekoodipohjaisena jakeluna Gentoon asentaminen vaatii paljon kääntämistä.
Työasemien prosessorikuorma on yleensä erittäin vähäinen, tämän avulla verkon päässä työttömänä oleva laskentavoima saadaan klusteroitua käännöskäyttöön. Kun distcc-prosessien [[prioriteetti]] asetetaan matalaksi, työasemakäyttäjälle hyötykäyttöön otettu tyhjäkäyntiteho ei edes näy koneen tahmaisuuden lisääntymisenä. Varsinkin [[Gentoo]]-käyttäjille distcc on hyödyllinen, sillä lähdekoodipohjaisena jakeluna Gentoon asentaminen vaatii paljon kääntämistä.


=Linkkejä=
=Linkkejä=

Versio 10. marraskuuta 2005 kello 23.09

Distcc on avoin ja nopea hajautettu C/C++ kääntäjä. Sen avulla voit valjastaa verkossasi olevien koneiden prosessoritehot kääntämään vaikkapa kerneliä. Distcc on oikeastaan GCC:n edusta (front-end), jolla käännösprosessi saadaan hajautettua verkkoon. Kun distcc-palvelimet on asennettu, voit kääntää ohjelmia seuraavasti:

Laitetaan ensin käytettävien käännöspalvelimien hostnamet tai IP-osoitteet ympäristömuuttujaan:

export DISTCC_HOSTS='localhost red green blue'

Ja sitten kääntämään (mitä sitten käännätkin):

make -j8 CC=distcc

Työasemien prosessorikuorma on yleensä erittäin vähäinen, tämän avulla verkon päässä työttömänä oleva laskentavoima saadaan klusteroitua käännöskäyttöön. Kun distcc-prosessien prioriteetti asetetaan matalaksi, työasemakäyttäjälle hyötykäyttöön otettu tyhjäkäyntiteho ei edes näy koneen tahmaisuuden lisääntymisenä. Varsinkin Gentoo-käyttäjille distcc on hyödyllinen, sillä lähdekoodipohjaisena jakeluna Gentoon asentaminen vaatii paljon kääntämistä.

Linkkejä

Distcc:n kotisivu