Ero sivun ”Fish” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Rivi 1: Rivi 1:
{{Ohjelma
| nimi=Fish
| kuva=
| kuvateksti=
| lisenssi=[[GPLv2]]
| käyttöliittymä=teksti
| kotisivu=[https://fishshell.com/ fishshell.com]
}}
''Katso myös artikkeli [[FISH]]-tiedonsiirtoprotokollasta.''
''Katso myös artikkeli [[FISH]]-tiedonsiirtoprotokollasta.''


'''Fish''' ('''F'''riendly '''i'''nteractive '''sh'''ell) on uudehko, aloittelijaystävällisyyteen keskittyvä [[komentotulkki]]. Ominaisuuksiin kuuluvat mm. runsas ajonaikainen ohjeistus, kehittynyt TAB-täydennys, syntaksinkorostus sekä tuki X:n leikepöydälle.
'''Fish''' ('''F'''riendly '''i'''nteractive '''sh'''ell) on uudehko, aloittelijaystävällisyyteen keskittyvä [[komentotulkki]]. Ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa runsas ajonaikainen ohjeistus, kehittynyt TAB-täydennys, syntaksinkorostus sekä tuki X:n leikepöydälle.


==Aiheesta muualla==
==Syntaksi==
*[http://fishshell.com/ Kotisivu]
Fish ei ole täysin [[POSIX]]-yhteensopiva, toisin sanoen sen syntaksi poikkeaa joiltain osin POSIX-standardin mukaisesta syntaksista. Kehittäjät ovat päättäneet sivuta standardia niiltä osin, kun se on heidän mielestänsä tarpeellista, vedoten standardin puutteisiin ja huonosti toteutettuihin kohtiin.


[[Luokka:Komentotulkit]]
[[Luokka:Komentotulkit]]


[[pl:fish]]
[[pl:fish]]

Nykyinen versio 13. kesäkuuta 2016 kello 09.55

Fish
Käyttöliittymä teksti
Lisenssi GPLv2
Kotisivu fishshell.com

Katso myös artikkeli FISH-tiedonsiirtoprotokollasta.

Fish (Friendly interactive shell) on uudehko, aloittelijaystävällisyyteen keskittyvä komentotulkki. Ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa runsas ajonaikainen ohjeistus, kehittynyt TAB-täydennys, syntaksinkorostus sekä tuki X:n leikepöydälle.

Syntaksi[muokkaa]

Fish ei ole täysin POSIX-yhteensopiva, toisin sanoen sen syntaksi poikkeaa joiltain osin POSIX-standardin mukaisesta syntaksista. Kehittäjät ovat päättäneet sivuta standardia niiltä osin, kun se on heidän mielestänsä tarpeellista, vedoten standardin puutteisiin ja huonosti toteutettuihin kohtiin.