Ero sivun ”Google Chrome” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Asenna)
p (n)
Rivi 12: Rivi 12:
  
 
==Asennus==
 
==Asennus==
Google Chrome löytyy [[Googlen]]n [[epävirallinen pakettilähde|epävirallisesta pakettilähteestä]] nimellä <tt>google-chrome-beta</tt>. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista [[Ohjelmien asentaminen]].  
+
Google Chrome löytyy [[Google]]n [[epävirallinen pakettilähde|epävirallisesta pakettilähteestä]] nimellä <tt>google-chrome-beta</tt>. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista [[Ohjelmien asentaminen]].
 
 
  
 
==Katso myös==
 
==Katso myös==

Versio 10. joulukuuta 2009 kello 00.02

Google Chrome
Google-chrome-beta-logo.jpg
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi BSD/muut
Kotisivu www.google.com/chrome
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty
Google Chromen Linux-kehitysversio

Google Chrome on avoimen lähdekoodin WWW-selain, joka käyttää sivujen piirtämiseen WebKit-moottoria. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten Flash) ajetaan erillisissä hiekkalaatikoissa. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa. Chromen Linux-versio on toistaiseksi keskeneräinen, mutta jo yleisön saatavissa.

Google Chrome on myös Googlen tuleva Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä.

Asennus

Google Chrome löytyy Googlen epävirallisesta pakettilähteestä nimellä google-chrome-beta. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Katso myös

Aiheesta muualla