Ero sivun ”Google Chrome” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Lisenssi ei ole mikään freeware. Oikeat lisenssi tilalle.)
Rivi 9: Rivi 9:
  
 
[[Kuva:Chrome-linux.png|thumb|right|Google Chromen Linux-kehitysversio]]
 
[[Kuva:Chrome-linux.png|thumb|right|Google Chromen Linux-kehitysversio]]
'''Google Chrome''' on suljetun lähdekoodin [[WWW-selain]], joka perustuu avoimen lähdekoodin Chromium-selaimeen. Chrome käyttää sivujen piirtämiseen [[WebKit]]-moottoriin perustuvaa [[Blink]]-moottoria. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten [[Flash]]) ajetaan erillisissä ''hiekkalaatikoissa''. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.
+
'''Google Chrome''' on [[WWW-selain]], joka perustuu avoimen lähdekoodin [[Chromium]]-selaimeen. Chrome käyttää sivujen piirtämiseen [[Blink]]-selainmoottoria. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten [[Flash]]) ajetaan erillisissä ''hiekkalaatikoissa''. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.
  
 
Google Chrome OS on myös Googlen Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä.
 
Google Chrome OS on myös Googlen Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä.
 +
 +
== Erot Chromium-selaimeen ==
 +
Google Chrome on käytännössä sama kuin Chromium-selain ja perustuu avoimeen lähdekoodiin, mutta siihen on lisätty joitain epävapaita ominaisuuksia.
 +
* Googlen brändäys
 +
* Käyttötilastojen, sekä kaatumisraporttien lähetys Googlelle
 +
* AAC-, H.264- ja MP3-tuki
 +
* Adobe [[Flash]]-tuki
 +
* PDF-tuki
 +
[https://code.google.com/p/chromium/wiki/ChromiumBrowserVsGoogleChrome code.google.com/p/chromium/wiki/ChromiumBrowserVsGoogleChrome]
  
 
==Asennus==
 
==Asennus==

Versio 3. maaliskuuta 2014 kello 18.12

Google Chrome
Google-chrome-beta-logo.jpg
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi Google Chrome Terms of Service, BSD (V8), BSD/LGPL
Kotisivu google.com/chrome
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty
Google Chromen Linux-kehitysversio

Google Chrome on WWW-selain, joka perustuu avoimen lähdekoodin Chromium-selaimeen. Chrome käyttää sivujen piirtämiseen Blink-selainmoottoria. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten Flash) ajetaan erillisissä hiekkalaatikoissa. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.

Google Chrome OS on myös Googlen Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä.

Erot Chromium-selaimeen

Google Chrome on käytännössä sama kuin Chromium-selain ja perustuu avoimeen lähdekoodiin, mutta siihen on lisätty joitain epävapaita ominaisuuksia.

  • Googlen brändäys
  • Käyttötilastojen, sekä kaatumisraporttien lähetys Googlelle
  • AAC-, H.264- ja MP3-tuki
  • Adobe Flash-tuki
  • PDF-tuki

code.google.com/p/chromium/wiki/ChromiumBrowserVsGoogleChrome

Asennus

Google Chrome löytyy tuetuille jakeluille Googlen pakettivarastosta nimellä google-chrome-stable, saatavilla on myös google-chrome-beta ja google-chrome-unstable. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen. Chromen voi ladata myös sen kotisivulta.

Katso myös

Aiheesta muualla