Ero sivun ”Jobs” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(ääritynkä)
 
pEi muokkausyhteenvetoa
 
(3 välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
<tt>Jobs</tt>-käsky näyttää käytössä olevassa [[terminaali]]ssa ajossa olevat taustatyöt. Ohjelmia saa tausta-ajoon käskyllä <tt>[[bg]]</tt>.
{{DISPLAYTITLE:{{lcfirst:{{PAGENAME}}}}}}
[[Komentotulkki|Komentotulkin]] sisäistä [[komentorivi|komentoa]] jobs käytetään näyttämään taustalle käynnistetyt [[prosessi]]t työnumeroineen. Ensimmäisessä sarakkeessa näytetään työnumero, toisessa prosessin tila ja käynnistysjärjestys (+ tarkoittaa viimeksi käynnistettyä prosessia ja - toiseksi viimeistä) ja kolmannessa komento parametreineen. [[valitsin|Valitsimella]] <tt>-l</tt> saa jobsin näyttämään myös muita tietoja, kuten prosessinumeron.


[[Luokka:Komentorivi]]
Prosessin voi siirtää edusta-ajoon komennolla [[fg]]. Edustalle käynnistetyn prosessin suorituksen voi keskeyttää näppäinyhdistelmällä <tt>Ctrl+Z</tt>, jonka jälkeen sen voi siirtää tausta-ajoon komennolla [[bg]]. Jos fg:lle ja bg:lle ei anna mitään parametreja, käsittelevät ne viimeksi käynnistettyä prosessia (jobsin tulosteessa +-merkki). Muita prosesseja voi käsitellä antamalla niiden työnumeron, esimerkiksi
fg %4
siirtäisi edustalle prosessin, jonka työnumero on 4.
 
==Katso myös==
*[[Komentorivin perusteet]]
 
[[Luokka:Komentorivin perustyökalut]]
[[Luokka:Prosessienhallinta]]

Nykyinen versio 9. helmikuuta 2016 kello 07.53

Komentotulkin sisäistä komentoa jobs käytetään näyttämään taustalle käynnistetyt prosessit työnumeroineen. Ensimmäisessä sarakkeessa näytetään työnumero, toisessa prosessin tila ja käynnistysjärjestys (+ tarkoittaa viimeksi käynnistettyä prosessia ja - toiseksi viimeistä) ja kolmannessa komento parametreineen. Valitsimella -l saa jobsin näyttämään myös muita tietoja, kuten prosessinumeron.

Prosessin voi siirtää edusta-ajoon komennolla fg. Edustalle käynnistetyn prosessin suorituksen voi keskeyttää näppäinyhdistelmällä Ctrl+Z, jonka jälkeen sen voi siirtää tausta-ajoon komennolla bg. Jos fg:lle ja bg:lle ei anna mitään parametreja, käsittelevät ne viimeksi käynnistettyä prosessia (jobsin tulosteessa +-merkki). Muita prosesseja voi käsitellä antamalla niiden työnumeron, esimerkiksi

fg %4

siirtäisi edustalle prosessin, jonka työnumero on 4.

Katso myös[muokkaa]