Ero sivun ”Keskustelu:Aloittelijalle” versioiden välillä

Linux.fista
 
p (→‎Tietoturva: muotoilu)
 
(3 välissä olevaa versiota 3 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 5: Rivi 5:
osaisiko joku ystävällisesti neuvoa.
osaisiko joku ystävällisesti neuvoa.
terv eero
terv eero
:Tämä ei ole mikään tukifoorumi, ja oikeinkirjoitukseenkin voisit ehkä hiukan enemmän panostaa. Mutta... Oletko jo lukenut sivun [[HomePNA]]? Käsitteiden avaamisessa auttavat tämän wikin muut sivut. Jos ei näillä ohjeilla onnistu, niin sen jälkeen voisit katsella ohjeita erilaisilta suomalaisilta Ubuntu-sivustoilta (linkkejä niille löytyy sivulta [[Ubuntu]]). Viimeistään siinä vaiheessa, kun olet kysymässä joltain foorumilta jotain, kannattaa lukea sivu [[Apua]]. --[[Käyttäjä:Pb|Pb]] 6. toukokuuta 2007 kello 22.08 (EEST)
== Tietoturva ==
Artikkelissa lukee "sillä mahdolliset haittaohjelmat voivat saastuttaa vain käyttäjän oman kotihakemiston". Olisiko kuitenkin hyvä mainita että pääsee lukemaan suurempaa osaa toisten käyttäjien tiedostoista? --[[Käyttäjä:Cerre|Cerre]] 31. maaliskuuta 2012 kello 20.14 (EEST)
: Mahdollisesti, jos sen saa sanottua sujuvasti, mutta kappale kertoo monen käyttäjän järjestelmän piirteistä eikä varsinaisesti tietoturvasta, ja [[tietoturva]]-artikkeliin viitataan vain hieman alempana.
: Minua huolestuttaa enemmän se, ettei tietoturvasta julkisuudessa yleensä kerrota muuta kuin että pitää asentaa antivirusohjelma ja välttää epäilyttäviä sivustoja (suosi Nokian, Applen ja Microsoftin yhteistyökumppaneita). Kansallisen tietoturvapäivän aineistossa saisi olla viittaus sivustoon, jossa helppotajuisesti kerrottaisiin mistä tietoturvassa oikeasti on kyse.
: linux.fi:n pitäisi varmaankin kantaa kortensa kekoon, mutta en tiedä miten asiaa pitäisi lähestyä, niin että "peruskäyttäjä" ymmärtäisi. Mikä sitten tämän sivuston peruskäyttäjä on.
: --[[Käyttäjä:LP|LP]] 2. huhtikuuta 2012 kello 17.00 (EEST)

Nykyinen versio 2. huhtikuuta 2012 kello 17.00

kysynys ? Mitä pitää tehdä seuraavaksi, olen asentanut koneelleni untubu linuksen. koneessa on home pna verkkokortti, mutta yhteyttä verkoon en osaa tehdä ! kyseessä on netsonikin liittymä osaisiko joku ystävällisesti neuvoa. terv eero

Tämä ei ole mikään tukifoorumi, ja oikeinkirjoitukseenkin voisit ehkä hiukan enemmän panostaa. Mutta... Oletko jo lukenut sivun HomePNA? Käsitteiden avaamisessa auttavat tämän wikin muut sivut. Jos ei näillä ohjeilla onnistu, niin sen jälkeen voisit katsella ohjeita erilaisilta suomalaisilta Ubuntu-sivustoilta (linkkejä niille löytyy sivulta Ubuntu). Viimeistään siinä vaiheessa, kun olet kysymässä joltain foorumilta jotain, kannattaa lukea sivu Apua. --Pb 6. toukokuuta 2007 kello 22.08 (EEST)

Tietoturva[muokkaa]

Artikkelissa lukee "sillä mahdolliset haittaohjelmat voivat saastuttaa vain käyttäjän oman kotihakemiston". Olisiko kuitenkin hyvä mainita että pääsee lukemaan suurempaa osaa toisten käyttäjien tiedostoista? --Cerre 31. maaliskuuta 2012 kello 20.14 (EEST)

Mahdollisesti, jos sen saa sanottua sujuvasti, mutta kappale kertoo monen käyttäjän järjestelmän piirteistä eikä varsinaisesti tietoturvasta, ja tietoturva-artikkeliin viitataan vain hieman alempana.
Minua huolestuttaa enemmän se, ettei tietoturvasta julkisuudessa yleensä kerrota muuta kuin että pitää asentaa antivirusohjelma ja välttää epäilyttäviä sivustoja (suosi Nokian, Applen ja Microsoftin yhteistyökumppaneita). Kansallisen tietoturvapäivän aineistossa saisi olla viittaus sivustoon, jossa helppotajuisesti kerrottaisiin mistä tietoturvassa oikeasti on kyse.
linux.fi:n pitäisi varmaankin kantaa kortensa kekoon, mutta en tiedä miten asiaa pitäisi lähestyä, niin että "peruskäyttäjä" ymmärtäisi. Mikä sitten tämän sivuston peruskäyttäjä on.
--LP 2. huhtikuuta 2012 kello 17.00 (EEST)