Keskustelu luokasta:Oppaat

Linux.fista
Versio hetkellä 30. heinäkuuta 2009 kello 23.04 – tehnyt Pb (keskustelu | muokkaukset)

Tarkoituksena on selkeyttää käyttöohjeiden luokittelua etenkin nyt, kun Opinsysiltä on tulossa kontribuutiona pienehköjä eri ohjelmien käyttöohjeita (linuxkouluun.fi) ja nykyinen Ohjeet-luokka on epäselvä. Tänne on tarkoitus laittaa ainakin ohjelmien käyttöoppaat, mutta tarkat rajat tälle luokalle ovat vähän hakusessa vielä. Ohjeet-luokkaan jää yhä artikkelin Asetustiedostojen perusteet kaltaisia ohjeita. --Heikki 30. heinäkuuta 2009 kello 12.41 (UTC)

Jos tänne on tarkoitus laittaa ohjelmien käyttöohjeartikkeleita (mutta ei kuitenkaan varsinaisia ohjelma-artikkeleita), niin olisiko Ohjelmistojen käyttöoppaat kenties parempi nimi?
Ohjeet-luokkaa hieman sekavoittaa se, että sieltä löytyy sekä määritelmätyyppisiä artikkeleita joihin sisältyy pidempi käyttöohje (esim. NAT) että puhtaita jotakin toimenpidettä neuvovia artikkeleita (esim. Tiedonsiirto www-palvelimelle). Lisäksi siellä on erilaisia välimuotoja kuten vaikkapa artikkeli Kaistanrajoitus sekä vain yleisesti ohjeitukseen liittyviä sivuja kuten Ulkoiset ohjesivustot. Ohjeet-luokka on toisaalta hyödyllinen siltä kannalta, että se toimii yleisenä listana pidempää ohjeistusta sisältävistä artikkeleista.
Jotta ei luotaisi liian hienojakoisia rajoja luokitteluun ja siten hankaloitettaisi navigointia, niin olisiko tämän luokan määritelmän (yksittäisten ohjelmien käyttöoppaita) täyttävät artikkelit kenties syytä pitää myös ohjeet-luokassa? Tännehän olisivat kai tulossa esimerkiksi OpenLDAP:n käyttöönotto, Samba toimialuepalvelimena, DC++:n asennusohje ja Emacsin peruskäyttö.
Jos tämän luokan pääasiallisena tavoitteena on saada Opinsysin artikkelit hieman erilleen muusta ohjeistuksesta, niin yksi vaihtoehto olisi lisätä ne luokkaan Opetusmateriaalit, jossa on jo ennestään vastaavan kaltaisia artikkeleita. Opetusmateriaalit siis korvaisi tämän uuden luokan.
Opetusmateriaaleihin voisi toisaalta lisätä myös aika monta muuta artikkelia, aina Komentorivin perusteista alkaen. Nykytilassa kyseisen luokan hyödyllisyys on vähintäänkin kyseenalainen. --Pb 30. heinäkuuta 2009 kello 20.04 (UTC)