Ero sivun ”Korora” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Oselotti siirsi sivun Kororaa uudelle nimelle Korora: nimi vaihtunut)
Rivi 1: Rivi 1:
Kororaa on [[Jakelut|jakelupaketti]], joka tarjoaa mahdollisuutta asentaa [[Gentoo]] binäärisesti. Kororaasta tekee erityisen se, että siitä oli ensimmäisenä saatavilla [[Xgl]]:ää käyttävä [[Live-CD]]. Kyseisen Live-CD:n mukana tuli esimerkiksi tarvittavat ajurit Nvidian ja ATI:n [[näytönohjaimet|näytönohjaimille]], joten Xgl:n mahdollistama 3D-kiihdytetty työpöytä toimi useimmiten ilman säätämistä. Tätä versiota Kororaasta ei ole enää saatavilla, koska suljettujen näytönohjainajureiden jakelu [[kernel|Linux-ytimen]] mukana on [[GPL]]:n vastaista.
+
'''Korora''' (aiemmin Kororaa) on [[Fedora]]n pohjalta kehitelty [[Jakelut|jakelupaketti]]. Alkuperäinen Kororaa tarjosi mahdollisuuden asentaa [[Gentoo]] binäärisesti. Kororaasta teki erityisen se, että siitä oli ensimmäisenä saatavilla [[Xgl]]:ää käyttävä [[Live-CD]]. Kyseisen Live-CD:n mukana tuli esimerkiksi tarvittavat ajurit Nvidian ja ATI:n [[näytönohjaimet|näytönohjaimille]], joten Xgl:n mahdollistama 3D-kiihdytetty työpöytä toimi useimmiten ilman säätämistä. Tätä versiota Kororaasta ei ole enää saatavilla, koska suljettujen näytönohjainajureiden jakelu [[kernel|Linux-ytimen]] mukana on [[GPL]]:n vastaista.
 
 
Kororaan kehitys on lopetettu, eikä sen kehittäjä aio enää julkaista siitä uusia versioita.
 
  
 
== Katso myös ==
 
== Katso myös ==
Rivi 7: Rivi 5:
  
 
==Aiheesta muualla==
 
==Aiheesta muualla==
*[http://kororaa.org/ Kororaan kotisivut]  
+
*[https://kororaproject.org/ Kororaan kotisivut]  
 
 
{{gentoo}}
 
  
 
[[Luokka:Jakelut]]
 
[[Luokka:Jakelut]]

Versio 9. toukokuuta 2016 kello 16.30

Korora (aiemmin Kororaa) on Fedoran pohjalta kehitelty jakelupaketti. Alkuperäinen Kororaa tarjosi mahdollisuuden asentaa Gentoo binäärisesti. Kororaasta teki erityisen se, että siitä oli ensimmäisenä saatavilla Xgl:ää käyttävä Live-CD. Kyseisen Live-CD:n mukana tuli esimerkiksi tarvittavat ajurit Nvidian ja ATI:n näytönohjaimille, joten Xgl:n mahdollistama 3D-kiihdytetty työpöytä toimi useimmiten ilman säätämistä. Tätä versiota Kororaasta ei ole enää saatavilla, koska suljettujen näytönohjainajureiden jakelu Linux-ytimen mukana on GPL:n vastaista.

Katso myös

Aiheesta muualla