Linux.fi:Lehdistötiedote 2011

Kohteesta Linux.fi
Versio hetkellä 16. syyskuuta 2011 kello 17.21 – tehnyt Maakuth (keskustelu | muokkaukset) (puhelinnumero, rivinvaihdot)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(JULKAISUVAPAA HETI)
16.9.2011

Linux.fi-wiki on jo Suomen kymmenenneksi suosituin tietotekniikkasivusto

Linux.fi -wikisivusto on verkkosivustojen kävijämääriä mittaavassa Oindex-listauksessa tällä hetkellä Suomen kymmenenneksi suosituin tietotekniikkaa käsittelevä sivusto.

Linux.fi on jo yli kuusi vuotta kehittänyt ja säilyttänyt suomenkielisiä ohjeita Linux-käyttöjärjestelmän ja vapaaohjelmistojen käyttöön. Ohjeita on tarjolla sekä aloitteleville että kokeneille käyttäjille. Palvelun käyttäjiin kuuluu liikennetilastojen mukaan kotikäyttäjien lisäksi myös suuria yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita.

Linux.fi:n parissa pitkään ylläpitäjänä toiminut jyväskyläläinen Markus Vuorio pohdiskelee: "Linux.fi tarjoaa yllättävänkin laajasti ohjeita vapaaohjelmistojen käyttöön, ja se myös näkyy kävijätilastoinnissa. Tilastojen perusteella voisi väittää, että ainakin suomalainen korkeakoulumaailma on löytänyt ohjeemme, mutta myös yritysmaailma näyttää suuryrityksiä myöten ottaneen meiltä löytyvän sisällön käyttöön."

Sisällön kierrättäminen uudestaan on myös sallittua, mikä sopii avoimen lähdekoodin periaatteisiin. "Kaikki Linux.fi:n sisältöhän on tarjolla hyvin sallivan Creative Commons Nimeä -lisenssin alaisuudessa. Käytännössä riittää, että sisältöä uudelleen julkaiseva ilmoittaa mistä materiaali on alunperin peräisin. Tietysti olisi mukava nähdä enemmänkin osallistumista erityisesti isojen organisaatioiden suunnalta", Vuorio kertoo.

"Kävijämäärät ovat pitkään olleet tietotekniikan erikoissivuston mittapuulla korkealla tasolla, mikä on ollut merkki siitä, että suomenkielisille Linux-ohjeille ja -artikkeleille on kysyntää. Tämä motivoi wikin kirjoittajia ja ylläpitäjiä jatkamaan projektissa", sivuston ylläpitäjä Heikki Mäntysaari.

Linux.fi-wiki perustettiin vuonna 2005, ja se sisältää tällä hetkellä lähes 1800 artikkelia, joita on muokattu yli 35 000 kertaa. Kävijöitä sivustolla on kuukausittain 20-30 000. Artikkeleja saavat muokata kaikki käyttäjät, eikä rekisteröitymistä vaadita. Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä Creative Commons Nimeä -lisenssin alaisuudessa. Ylläpitäjät ja kirjoittajat ovat vapaaehtoisia.

Lisätietoa: Markus Vuorio
maakuth@linux.fi
050 381 3263

Korkearesoluutioinen logo täällä