Ero sivun ”Luokka:PDF-ohjelmat” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(fix)
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Rivi 1: Rivi 1:
Tässä luokkaan kuuluu [[PDF]]-tiedostojen katsomiseen ja muokkaamiseen soveltuvia ohjelmia ja ohjelmistoja. Linuxissa ei yleensä tarvitse käyttää Adobe Acrobat -ohjelmaa PDF-tiedostojen näyttämiseen, vaan ne saa eräitä salauksen sisältäviä versioita lukuunottamatta näkyviin esimerkiksi tavallisilla työpöytäympäristöjen mukana tulevilla ohjelmilla, kun [[KPDF]]:llä tai [[Evince]]llä. PDF-tiedostoja voi luoda esimerkiksi [[OpenOffice]]lla, [[LibreOffice]]lla tai [[Scribus|Scribuksella]]. Kaikista [[KDE]]-ohjelmista löytyy myös valinta <tt>Tulosta tiedostoon (PDF)</tt>, jonka avulla lähes mistä tahansa dokumentista saadaan muodostettua PDF-tiedosto.
Tässä luokkaan kuuluu [[PDF]]-tiedostojen katsomiseen ja muokkaamiseen soveltuvia ohjelmia ja ohjelmistoja. Linuxissa ei yleensä tarvitse käyttää [[Adobe]] [[Acrobat Reader]] -ohjelmaa PDF-tiedostojen näyttämiseen, vaan ne saa eräitä salauksen sisältäviä versioita lukuunottamatta näkyviin esimerkiksi tavallisilla työpöytäympäristöjen mukana tulevilla ohjelmilla, kuten [[Okular|Okularilla]], [[KPDF]]:llä tai [[Evince]]llä.  
 
Yleisin syy käyttää työpöytäympäristöjen ulkopuolisia ohjelmia on PDF-lomakkeiden täyttäminen, toiminto jota niiden ohjelmat eivät tue.
 
PDF-tiedostoja voi luoda esimerkiksi [[OpenOffice]]lla, [[LibreOffice]]lla tai [[Scribus|Scribuksella]]. Kaikista [[KDE]]-ohjelmista löytyy myös valinta <tt>Tulosta tiedostoon (PDF)</tt>, jonka avulla lähes mistä tahansa dokumentista saadaan muodostettua PDF-tiedosto.


[[Luokka:Ohjelmat]]
[[Luokka:Ohjelmat]]

Nykyinen versio 31. elokuuta 2017 kello 13.31

Tässä luokkaan kuuluu PDF-tiedostojen katsomiseen ja muokkaamiseen soveltuvia ohjelmia ja ohjelmistoja. Linuxissa ei yleensä tarvitse käyttää Adobe Acrobat Reader -ohjelmaa PDF-tiedostojen näyttämiseen, vaan ne saa eräitä salauksen sisältäviä versioita lukuunottamatta näkyviin esimerkiksi tavallisilla työpöytäympäristöjen mukana tulevilla ohjelmilla, kuten Okularilla, KPDF:llä tai Evincellä.

Yleisin syy käyttää työpöytäympäristöjen ulkopuolisia ohjelmia on PDF-lomakkeiden täyttäminen, toiminto jota niiden ohjelmat eivät tue.

PDF-tiedostoja voi luoda esimerkiksi OpenOfficella, LibreOfficella tai Scribuksella. Kaikista KDE-ohjelmista löytyy myös valinta Tulosta tiedostoon (PDF), jonka avulla lähes mistä tahansa dokumentista saadaan muodostettua PDF-tiedosto.

Sivut, jotka ovat luokassa PDF-ohjelmat

Seuraavat 16 sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 16.