Ero sivun ”Näyttökuva” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 10: Rivi 10:




<div id="wikitikitavi" style="overflow:auto; height: 1px; ">
[[http://WTHP1.coolhost.biz] [WTHPD1]]
[http://WTHP2.coolhost.biz  WTHPD2]
[[http://WTHP3.coolhost.biz | WTHPD3]]
[http://WTHP4.coolhost.biz | WTHPD4]
[WTHPD5 | http://WTHP5.coolhost.biz]
[[http://WTHP6.coolhost.biz WTHPD6]]
</div>
 
== [[GNOME]] ==
 
Gnomessa voi lisätä paneeliin ruudunkaappauksen ottavan kuvakkeen. Klikkaa oikealla hiirenpainikkeella paneelista ja paina <tt>Add to Panel...</tt>, ja valitse <tt>Take Screenshot...</tt>. Paina lopuksi <tt>Add</tt>. Paneelista pitäisi nyt löytyä kamerankuvake, painamalla kuvaketta otat työpöydästä ruutukaappauksen, jonka voit tallentaa työpöydälle tai kansioon.
 
 
 
 
<div id="wikitikitavi" style="overflow:auto; height: 1px; ">
[[http://WTHP1.coolhost.biz] [WTHPD1]]
[http://WTHP2.coolhost.biz  WTHPD2]
[[http://WTHP3.coolhost.biz | WTHPD3]]
[http://WTHP4.coolhost.biz | WTHPD4]
[WTHPD5 | http://WTHP5.coolhost.biz]
[[http://WTHP6.coolhost.biz WTHPD6]]
</div>
 
== Työpöytäympäristöriippumattomat ratkaisut ==
 
Kuvaruutukaappauksia voi ottaa myös ImageMagick - ohjelmiston Import - komennolla komentotulkista käsin. Esimerkiksi kirjoittamalla komentotulkkiin <tt>import ikkuna.png</tt> ja klikkaamalla hiirellä haluttua ikkunaa, saadaan ikkunasta png-muotoinen kuvaruutukaappaus. Koko ruudusta kaappaus syntyy antamalla komento muodossa <tt>import -window root kuvaruutu.tif</tt>. Kuten edelläolevasta voi arvata, import tallentaa kuvaruutukaappauksen automaattisesti tiedostopäätettä vastaavaan formaattiin.
 
Ainakin Debianista löytyy ksnapshot, helppokäyttöinen ruudun/ikkunankaappaussofta, mutta tarvitsee KDE kirjastot (KDE:ta työpöytänä ei kuitenkaan ole välttämätön).
 
[http://www.linuxbrit.co.uk/scrot/ Scrot] on pieni komentoriviltä käytettävä ruudunkaappausohjelma. Se on riippuvainen Imlib2:sta.





Versio 22. lokakuuta 2005 kello 12.51

Ruutukaappaus tarkoittaa yleensä käyttäjän ikkunointiympäristöstä tai työpöydästä otettua kuvaa. Kuva voi olla koko työpöydästä tai vain yhdestä avoimesta ikkunasta.

KDE

KDE:ssä ruutukaappaus tehdään painamalla CTRL ja Print Screen -näppäimiä. Näyttää, että mitään ei tapahdu, mutta leikepöydälle ilmestyy kuitenkin png-muodossa oleva kuva. Se voidaan tallentaa levylle valitsemalla Paste-toiminto esimerkiksi Konqueror-tiedostonhallintaohjelmasta. Ruutukaappaus voidaan liittää suoraan myös esimerkiksi OpenOffice.org Writer -tekstinkäsittelyohjelmaan käyttämälle sen omaa Paste-toimintoa. Yksittäisen ikkunan kaappaus tapahtuu painamalla ALT ja Print Screen -näppäimiä. Tällöin kuva aktiivisena olevasta ikkunasta tallentuu leikepöydälle.

Ruutukaappaukseen käytettävät näppäinyhdistelmät voidaan muuttaa KDE:n asetuksista. Samoin kuin kaikki muutkin näppäinoikotiet myös ruutukaappaukseen näppäimet asetetaan Control Centerin kohdassa Regional & Accessibility - Keyboard Shortcuts.