Muokataan sivua NFS

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 74: Rivi 74:
 
  service rpcidmapd start
 
  service rpcidmapd start
  
NFS-jaot ovat siitä mukavia, että ne voidaan [[Mount|liittää]] ja [[umount|irrottaa]] kuin mikä tahansa muukin [[tiedostojärjestelmä]]. Tiedostojärjestelmän tyyppi on nfs ja siihen viitataan muodossa palvelin:polku, esimerkiksi palvelimelta, jonka ip on 192.168.0.1 liitettäisiin hakemisto /varasto seuraavasti:
+
NFS-jaot ovat siitä mukavia, että ne voidaan [[Mount|liittää]] ja [[umount|irrottaa]] kuin mikä tahansa muukin [[tiedostojärjestelmä]]. Tiedostojärjestelmän tyyppi on nfs ja siihen viitataan muodossa palvelin:/polku, esimerkiksi palvelimelta, jonka ip on 192.168.0.1 liitettäisiin hakemisto /varasto seuraavasti:
 
  mount -t nfs 192.168.0.1:/varasto /mnt/varasto
 
  mount -t nfs 192.168.0.1:/varasto /mnt/varasto
 
Vastaavasti liitoksen voi tehdä [[fstab|/etc/fstabissa]] seuraavasti:
 
Vastaavasti liitoksen voi tehdä [[fstab|/etc/fstabissa]] seuraavasti:

Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Noudettu kohteesta ”https://www.linux.fi/wiki/NFS