OpenShot

Kohteesta Linux.fi
Versio hetkellä 4. elokuuta 2011 kello 23.23 – tehnyt 213.216.245.206 (keskustelu) (fix)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
OpenShot
OpenShot-main.png
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi GPL3
Kotisivu www.openshotvideo.com
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty


OpenShot on FFmpeg- ja GTK-pohjainen ei-lineaarinen videoeditointiohjelma. OpenShot tarjoaa laajat videonmuokkaus- ja -asetteluominaisuudet ja on käytännöllinen työkalu myös teräväpiirtokuvan HDV ja AVCHD muokkaamiseen. Ohjelman avulla sillä voi leikata videota, lisätä siihen siirtymiä ja erikoistehosteita, sekä viedä videota monissa eri tiedostomuodoissa, sillä se käyttää videon pakkaamiseen ffmpeg-ohjelmaa.

Ohjelma tarjoaa laajat kuvan editointimahdollisuudet, useamman video- ja ääniraidan samanaikaisen muokkaamisen. OpenShotiin voit tuoda hyvin monenlaisia videotiedostoja. OpenShot tukee esimerkiksi seuraavia videotyyppejä: AVCHD, QuickTime, DVD, Xbox 360, Vimeo, Flickr, Picasa, Youtube, Nokia ja Metacafe. Tuetut videoformaatit ovat: Ogg Theora, MPEG-TS, MKV, ipod, vob, mov, mp4 ja mpeg. Jos materiaalisi on dv-kasetilla, joudut käyttämään kaappaamiseen jotain muuta ohjelmaa, esimerkiksi Kinoa.

Maaliskuussa 2010 OpenShot äänestettiin parhaaksi Linux-videoeditoriksi ja on sittemmin liitetty Ubuntu käyttöjärjestelmän jakeluversioon.

Asennus

OpenShot löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä openshot. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Katso myös