Ero sivun ”Siirrettävyys” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (==Aiheesta muualla==)
p (artikkelia päivitetty)
 
(2 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Siirrettävyys (engl. portability) on [[lähdekoodi]]n ominaisuus, joka kertoo kuinka hyvin lähdekoodia vastaava ohjelma toimii erilaisissa ympäristöissä.
Siirrettävyys (engl. portability) on [[lähdekoodi]]n ominaisuus, joka kertoo kuinka helposti ohjelman lähdekoodi on muunneltavissa niin, että sen voi kääntää ja ohjelman ajaa erilaisissa ympäristöissä.
 
[[GNU]]-projektin työkaluilla on suhteellisen helppoa kirjoittaa ohjelmat niin, että ne ovat suoraan käännettävissä useimmissa unixmaisissa ympäristöissä. Tällöin on kuitenkin varottava käyttämästä oman alustan erikoispiirteitä tai, mikäli näitä käytetään, erotettava ne selvästi muusta koodista.
 
Standardien tunteminen ([[C]], [[POSIX]], [[SUS]] yms.) helpottaa erikoispiirteiden tunnistamista. On myös tärkeä pitää oletukset minimissään: C-kieli takaa, että <tt>int</tt> ei vie vähemmän tilaa kuin <tt>char</tt>, mutta ne saattavat jollakin alustalla olla yhtä pitkiä, kokonaisluku ja osoitin eivät välttämättä ole yhtä pitkiä jne.


==Katso myös==
==Katso myös==
Rivi 6: Rivi 10:


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
*[[wikipedia:porting|Siirrettävyys englanninkielisessä Wikipediassa]]
*[[wikipedia:fi:Siirtäminen_(ohjelmointi)|Siirrettävyys Wikipediassa]]


[[Luokka:Käsitteet]]
[[Luokka:Käsitteet]]

Nykyinen versio 23. helmikuuta 2022 kello 18.22

Siirrettävyys (engl. portability) on lähdekoodin ominaisuus, joka kertoo kuinka helposti ohjelman lähdekoodi on muunneltavissa niin, että sen voi kääntää ja ohjelman ajaa erilaisissa ympäristöissä.

GNU-projektin työkaluilla on suhteellisen helppoa kirjoittaa ohjelmat niin, että ne ovat suoraan käännettävissä useimmissa unixmaisissa ympäristöissä. Tällöin on kuitenkin varottava käyttämästä oman alustan erikoispiirteitä tai, mikäli näitä käytetään, erotettava ne selvästi muusta koodista.

Standardien tunteminen (C, POSIX, SUS yms.) helpottaa erikoispiirteiden tunnistamista. On myös tärkeä pitää oletukset minimissään: C-kieli takaa, että int ei vie vähemmän tilaa kuin char, mutta ne saattavat jollakin alustalla olla yhtä pitkiä, kokonaisluku ja osoitin eivät välttämättä ole yhtä pitkiä jne.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]