Slackware

Kohteesta Linux.fi
Versio hetkellä 30. kesäkuuta 2005 kello 12.32 – tehnyt 194.240.230.144 (keskustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Slackware on yksi kaikkein vanhimmista Linux-jakeluista. Sen kehitys aloitettiin jo 1993. Tästä huolimatta Slackwarea kehitetään yhä aktiivisesti.

Slackwarea pidetään tavallisesti pidemmälle edistyneiden käyttäjien jakeluna, mutta voi sitä uuden oppimiseen ennakkoluulottomasti suhtautuva aloittelijakin käyttää. Kaikki järjestelmän konfigurointi tapahtuu suoraan asetustiedostoja muokkaamalla, mikä on hyvin yleispätevä ja joustava tapa. Paketinhallintana on Slackwaren oma TGZ (Slackware Package Management). Nämä paketit ovat itse asiassa tar.gz-tiedostoja ja niitä hallintaan installpkg-, removepkg- ja upgradepkg-työkaluilla. Järjestelmän asennus on tekstipohjainen. Slackwarea jaellaan kahdella asennus-cd:llä. Ensimmäisellä cd:llä ovat binäärit. Tämä cd tarvitaan asennukseen. Toisella cd:llä ovat ohjelmien lähdekoodit.

Slackware on yksi kaikkein mukautettavimmista Linux-jakeluista. Osaava saa sen sopimaan melkein mihin tahansa. Slackware on myös lähes ehdoton valinta, jos haluaa käyttää Linuxia esim. 386:lla.

Linkkejä