Muokataan sivua SciDAVis

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Scidavis 0.1.0 screenshot.png|pienoiskuva|alt=SciDAVis muistuttaa Qtiplotia|SciDAVis]]
[[Tiedosto:Scidavis 0.1.0 screenshot.png|pienoiskuva|alt=SciDAVis muistuttaa Qtiplotia|SciDAVis]]
'''SciDAVis''' on monessa eri käyttöjärjestelmässä toimiva käyrien piirtoon ja datan perusanalysointiin soveltuva ohjelma. Se on haarautunut Qtiplot-ohjelmasta vuodesta 2007 alkaen.
'''SciDAVis''' on monessa ei käyttöjärjestelmässä toimiva käyrien piirtoon ja datan analysointiin soveltuva ohjelma. Se on haarautunut Qtiplot-ohjelmasta vuodesta 2007 alkaen. Niinpä se muistuttaa tätä kovasti, mutta on hieman vaikeakäyttöisempi. Tämä johtunee siitä, että SciDAVis:ia päiviteään harvemmin kuin Qtiplotia.
Qtiplot puolestaan on Origin-ohjelman klooni. Niinpä se muistuttaa tätä kovasti, mutta on hieman vaikeakäyttöisempi. Tämä johtunee siitä, että SciDAVis:ia päivitetään harvemmin kuin Qtiplotia.


== Ohjelman kääntäminen lähdekoodista ==
SciDAVis:in etiu Qtiplotiin verrattuna on se, että se on täysin ilmainen. Jos ohjelma ei suoraan toimi käyttöjärjestelmässä, sitä voi yrittää kääntää suoraan lähdekoodista. Jos on aiempa akokemusta lähdekoodipakettien kääntämisestä, tämä voi olla helppoakin, koska SciDAVis:in lähdekoodin järjestelmäkohtaiset asetukset tehdään CMake-ohjelman avulla.
 
SciDAVis:in etu Qtiplotiin verrattuna on se, että se on täysin ilmainen. Jos ohjelma ei suoraan toimi käyttöjärjestelmässä, sitä voi yrittää kääntää suoraan lähdekoodista. Jos on aiempaa  kokemusta lähdekoodipakettien kääntämisestä, tämä voi olla helppoakin. Näin koska SciDAVis:in lähdekoodin järjestelmäkohtaiset asetukset tehdään CMake-ohjelman avulla. Esimerkiksi Ubuntuun pitää asentaa tiettyjä kirjastopaketteja ennen kuin ohjelman käännös onnistuu. Näitä ovat esimerkiksi Qt5.
 
[[Luokka: Tilastotieteelliset ohjelmat]]
Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)

Tämä sivu kuuluu seuraavaan piilotettuun luokkaan:

Noudettu kohteesta ”https://www.linux.fi/wiki/SciDAVis