Linux.fi:Ajankohtaista

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wikiin liittyviä tiedotteita ja uutisia. Vanhemmat jutut löytyvät arkistosta.

Moderointi ja anonyymit muokkaukset[muokkaa]

10.9.2021 Toistuvan ilkivallan vuoksi kirjautumattomien ja hiljattain rekisteröityneiden käyttäjien muokkaukset menevät ainakin toistaiseksi moderointijonoon, josta niitä tarkistuksen jälkeen päästetään yleisesti näkyville. --Maakuth (keskustelu) 10. syyskuuta 2021 kello 12.33 (EEST)

Google Analytics[muokkaa]

30.10.2020 Google Analytics on otettu pois päältä yhdeksän vuoden jälkeen. Harkitaan, pitäisikö joku avoin analytiikkaratkaisu ottaa käyttöön, vai mennäänkö kokonaan ilman.

Let's Encrypt[muokkaa]

4.11.2015 Linux.fi osallistuu ensimmäisten suomalaisten joukossa Let's Encrypt sertifiointiauktoriteetin betatestaukseen. Sivusto toimii nyt siis myös HTTPS:llä. Kun sertifikaatin ja asetusten toimivuus on varmistettu, kenties noin viikon koekäytön jälkeen, tarkoitus olisi luopua salaamattomasta HTTP:stä kokonaan.

Interwiki-linkitys[muokkaa]

25.6.2015 Linux.fi ja puolalainen linuxwiki.pl ovat aloittaneet interwiki-yhteistyön, eli keskinäisen linkittämisen samaa aihetta koskevissa, eri kielisissä artikkeleissa.

Lehdistötiedote[muokkaa]

20.9.2011 Linux.fi julkaisi lehdistötiedotteen liittyen wikin tilanteeseen ja liikennemääriin. Jos näet siihen pohjautuvan artikkelin, tarkista onko se mainittu tiedotteen keskustelusivulla, ja lisää jos ei ole.

Suomen 12. suurin[muokkaa]

23.8.2011 Linux.fi:ssä otettiin kesällä käyttöön Googlen tilastointituote (Analytics) ja päätettiin osallistua kotimaisen Oindexin indeksointiin. Oindexin listaamista IT-alan sivustoista Linux.fi on Suomen 12. suurin kävijämäärältään. Kiitos siitä kuuluu teille, arvoisat lukijat ja muokkaajat!

Linux.fi 6v[muokkaa]

18.4.2011 tuli kuluneeksi kunnioitettavat 6 vuotta wiki perustamisesta. Kiitokset kaikille wikin tekemiseen osallistuneille!

Linux.fi 4 vuotta[muokkaa]

18.4.2009 tulee kuluneeksi tasan neljä vuotta siitä, kun linux.fi-osoitteeseen pystytettiin wiki. Nelivuotisen historiansa aikana wiki on kasvanut yhdeksi Suomen monipuolisimmista Linux-tietopaketeista. Jotain suosiosta kertoo se, että kuukausittain Linux.fissä vierailee n. 30 000 eri käyttäjää ja sivulatauksia on noin puoli miljoonaa.

Synttäreiden kunniaksi Linux.fin parissa lähes alusta lähtien pyörineet ylläpitäjät haastattelivat toisiaan: kts. Linux.fi:4 vuotta.

1200 artikkelia[muokkaa]

15.10.2008: Uuden, tiukemman laskutavankin mukaan Linux.fissä on nyt 1200 artikkelia. Artikkeleita on tullut viimeisen vuoden aikana yli 200 lisää, ja kohtuullisen aktiivisia kirjoittajiakin on tullut lisää. Kiitoksia osallistujille tähänastisesta, pidetään tämä sivusto jatkossakin ensisijaisena suomenkielisenä Linux-tietolähteenä!

Vuoden Linux-tekijä 2008 -kunniamaininta[muokkaa]

8.5.2008: Linux.fi-wikin kirjoittajayhteisö sai FLUG ry:ltä Linux-tekijä 2008 -kunniamaininnan. Kukat ja kunniakirjan kävi pokkaamassa HP Linux Forum -tapahtumassa Maakuth. Varsinaisen palkinnon sai Ubuntu Suomi -yhteisö ja toinen kunniamaininta annettiin MySQL:n Michael "Monty" Wideniukselle. Onneksi olkoon ja kiitokset kaikille sisällöntuotantoon ja ylläpitoon osallistuneille, tästä on hyvä jatkaa! Katso myös Tietokone-lehden uutisointi aiheesta.

Päivitys ja uusi palvelin[muokkaa]

10.11.2007: Mediawiki päivitettiin uuteen versioon ja wiki sekä keskustelualue muuttivat uudelle palvelimelle. Samalla artikkelimäärän laskutapa muuttui, joten wikin artikkelimäärä "putosi" alle tuhanteen (sillä lyhyimpiä sivuja ei nyt oteta huomioon). Tämä ero täytyy nyt kuroa umpeen!

Raja-Anturan kuolema ja keskustelualue[muokkaa]

15.8.2007: Raja-Antura lopetti toimintansa, ja sen artikkeleita siirretään wikiin. Samalla perustettiin Linux.fin keskustelualue osittain korvaamaan edesmennyttä Raja-Anturan keskustelualuetta. Lisätietoa artikkelissa Linux.fi:Raja-antura.

Tietokantaotos julkaistu[muokkaa]

31.5.2007: Linux.fi julkaiseen tietokannasta XML-otoksen, joka päivitetään kerran vuorokaudessa.

2 000 000 näytettyä sivua[muokkaa]

Kaksi miljoonaa näytettyä sivua on mennyt rikki lähipäivänä, vain muutama viikko wikin 2v-synttäreiden jälkeen! Kiitoksia kävijöille ja muokkaajille (häiriköt poislukien)!

Miitti Tampereella[muokkaa]

Tarkista yksityiskohdat miittisivulta.

1000 artikkelia![muokkaa]

Pääartikkeli Linux.fi:1000 artikkelia

25.10.2006: Tuhannen artikkelin raja tuli täyteen! Tuhannes artikkeli oli FVWM.