Ero sivun ”Locale.alias” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(tiedostot, tarkoitus, syntaksi)
(ei mitään eroa)

Versio 8. joulukuuta 2009 kello 15.10

locale.alias on tiedosto, jossa määrätään millä nimillä tietty lokaali löytyy virallisen nimen lisäksi. Virallinen nimi saattaa olla eri C-kirjastossa ja X:ssä, mikä on yksi syy aliasten käyttöön.

locale.alias-tiedostoja on yleensä kaksi: /etc/locale.alias, joka kuuluu C-kirjaston kotoistus-tukeen, ja /usr/lib/X11/locale/locale.alias, joka kuuluu X:n kirjastoihin.

Tiedostojen syntaksi on sama, mutta ne ylläpidetään eri tahoilla ja eroavat toisistaan. Jos jokin lokaali näyttää löytyvän, mutta osa ohjelmista väittää sen puuttuvan, syy saattaa olla että kyseessä on alias joka löytyy toisesta tiedostosta, muttei toisesta. Rivin voi lisätä tiedostoon, josta se puuttu, kuten voi lisätä mielestään hyödyllisiä aliaksia. Tiedostosta voi myös tarkistaa lokaalin virallisen nimen. Tämä "virallinen" nimi on ainakin ISO-8859-lokaalien osalta eri C-kirjastossa ja X:n kirjastoista eli oikea kirjoitusasu pitää tarkistaa tiedoston muista riveistä.

Tiedostot sisältävät riviä, joissa on alias ja arvo. Arvo saattaa olla toinen alias. Tyhjät rivit ja #-merikllä alkavat rivit jätetään tulkitsematta. Isoilla ja pienillä kirjaimilla ei pitäisi olla väliä (mutta isojen ja pienten kirjainten vastaavuus on merkistöriippuvainen, joten varsinkin muiden kuin ASCII-merkkien osalta eroa saattaa olla).

Lokaalien viralliset POSIX-nimet ovat muotoa xx_YY.MERKISTÖ, missä xx on kielikoodi (ISO 639), YY maakoodi (ISO 3166) ja MERKISTÖ merkistön tai merkistökoodauksen nimi.