Ero sivun ”Strace” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(wikitystä yms viilailua)
pEi muokkausyhteenvetoa
 
Rivi 1: Rivi 1:
Strace on järjestelmäkutsujen seurantaan tarkoitettu [[komentorivikomennot|komentoriviohjelma]]. Sillä voi suorittaa ohjelmia siten, että niiden järjestelmäkutsut tallennetaan tiedostoon, josta niitä voi tutkia ohjelman suorituksen jälkeen. Tästä voi olla hyötyä tutkittaessa ohjelman virheellistä toimintaa ja voi kertoa esimerkiksi sen, että ohjelma ei löydä tarvitsemaansa tiedostoa.  
'''Strace''' on järjestelmäkutsujen seurantaan tarkoitettu [[komentorivikomennot|komentoriviohjelma]]. Sillä voi suorittaa ohjelmia siten, että niiden järjestelmäkutsut tallennetaan tiedostoon, josta niitä voi tutkia ohjelman suorituksen jälkeen. Tästä voi olla hyötyä tutkittaessa ohjelman virheellistä toimintaa ja voi kertoa esimerkiksi sen, että ohjelma ei löydä tarvitsemaansa tiedostoa.  


== Käyttö ==
== Käyttö ==

Nykyinen versio 12. huhtikuuta 2016 kello 09.45

Strace on järjestelmäkutsujen seurantaan tarkoitettu komentoriviohjelma. Sillä voi suorittaa ohjelmia siten, että niiden järjestelmäkutsut tallennetaan tiedostoon, josta niitä voi tutkia ohjelman suorituksen jälkeen. Tästä voi olla hyötyä tutkittaessa ohjelman virheellistä toimintaa ja voi kertoa esimerkiksi sen, että ohjelma ei löydä tarvitsemaansa tiedostoa.

Käyttö[muokkaa]

Kaikki järjestelmäkutsut tallennetaan komennolla

strace ohjelma

Strace tulostaa kaikki ohjelman tekemät järjestelmäkutsut. Tulostuksen voi ohjata tiedostoon valitsimella -o tiedosto.

Jos halutaan tutkia pelkkiä tiedostokutsuja voidaan poimia vain ne käyttämällä valitsinta -e trace=file:

strace -o tiedosto -e trace=file ohjelma

Ohjelman suorituksen jälkeen tiedostosta voidaan sitten tutkia, mistä ohjelma on etsinyt esimerkiksi asetustiedostoja ja kirjastoja.

Katso myös[muokkaa]