Ero sivun ”Guile” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Tynkäpätkä Guilesta, liekköhän tarpeellinen mutta tulipa tehtyä)
 
p (''')
 
(Yhtä välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
GNU Guile on [[GNU]]-projektiin kuuluva [[wikipedia:fi:Scheme|Scheme-ohjelmointikielen]] toteutus. Guilea voi käyttää itsenäisenä ohjelmointiympäristönä, mutta sen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös käyttö C-kielisten ohjelmien laajennuskielenä.
'''Guile''' on [[GNU]]-projektiin kuuluva [[wikipedia:fi:Scheme|Scheme-ohjelmointikielen]] toteutus. Guilea voi käyttää itsenäisenä ohjelmointiympäristönä, mutta sen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös käyttö C-kielisten ohjelmien laajennuskielenä.


== Readline ==
== Readline ==
Rivi 5: Rivi 5:
  (use-modules (ice-9 readline))
  (use-modules (ice-9 readline))
  (activate-readline)
  (activate-readline)
[[Luokka: Kehitystyökalut]]
[[Luokka: Käsitteet]]

Nykyinen versio 2. elokuuta 2016 kello 02.29

Guile on GNU-projektiin kuuluva Scheme-ohjelmointikielen toteutus. Guilea voi käyttää itsenäisenä ohjelmointiympäristönä, mutta sen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös käyttö C-kielisten ohjelmien laajennuskielenä.

Readline[muokkaa]

Guilen vuorovaikutteinen komentotulkki on oletusasetuksilla melko työläs käytettävä, koska siitä ei löydy esimerkiksi Bashista tuttuja näppäinoikoteitä tai komentohistoriaa. Nämä toiminnot saa kuitenkin halutessaan käyttöön aktivoimalla Guilen Readline-tuen. Tämä tapahtuu lisäämällä kotihakemiston juureen .guile-nimiseen tiedostoon seuraavat rivit:

(use-modules (ice-9 readline))
(activate-readline)