Ero sivun ”Dash” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Kumottu muokkaus #23503, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
p (kotisivu löytyy ohjelma mallineesta)
 
(2 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Dash eli ''Debian Almquist shell'' on [[NetBSD]]:n [[ash]]-versiosta [[Debian]]in ashin korvaajaksi kehitetty komentotulkki. Kuten ashia, dashia käytetään lähinnä skriptikielenä keveytensä ja vähäisten ohjelmointikirjastoriippuvuuksiensa vuoksi. [[Ubuntu]]ssa /bin/[[sh]] on versiosta 6.10 lähtien ollut [[symbolinen linkki|symlinkattuna]] dashiin. Tämä on häirinnyt lukuisten /bin/sh:ta kutsuvien skriptien toimintaa, sillä lähes kaikissa Linux-järjestelmissä /bin/sh on symbolinen linkki [[bash]]iin.
{{Ohjelma
 
| nimi=DASH
==Aiheesta muualla==
| kuva=
*[http://gondor.apana.org.au/~herbert/dash/ Kotisivu]
| kuvateksti=
| lisenssi=[[BSD-lisenssi]]
| käyttöliittymä=teksti
| kotisivu=http://gondor.apana.org.au/~herbert/dash/
}}
'''Dash''' eli ''Debian Almquist shell'' on [[NetBSD]]:n [[ash]]-versiosta [[Debian]]in ashin korvaajaksi kehitetty komentotulkki. Kuten ashia, dashia käytetään lähinnä skriptikielenä keveytensä ja vähäisten ohjelmointikirjastoriippuvuuksiensa vuoksi. [[Busybox]] sisältää dashista haarautetun ash-komentotulkin. Debianissa versiosta 6 ja [[Ubuntu]]ssa versiosta 6.10 lähtien on <tt>/bin/[[sh]]</tt> ollut [[symbolinen linkki|symlinkattu]] dashiin. Useimmissa muissa jakeluissa <tt>/bin/sh</tt> on [[bash]], mikä erityisesti siirtymävaiheessa häiritsi lukuisten <tt>/bin/sh</tt>:ta kutsuvien skriptien toimintaa, sillä ne käyttivätkin bashin laajennuksia.


[[Luokka:Komentotulkit]]
[[Luokka:Komentotulkit]]

Nykyinen versio 15. elokuuta 2016 kello 02.14

DASH
Käyttöliittymä teksti
Lisenssi BSD-lisenssi
Kotisivu http://gondor.apana.org.au/~herbert/dash/

Dash eli Debian Almquist shell on NetBSD:n ash-versiosta Debianin ashin korvaajaksi kehitetty komentotulkki. Kuten ashia, dashia käytetään lähinnä skriptikielenä keveytensä ja vähäisten ohjelmointikirjastoriippuvuuksiensa vuoksi. Busybox sisältää dashista haarautetun ash-komentotulkin. Debianissa versiosta 6 ja Ubuntussa versiosta 6.10 lähtien on /bin/sh ollut symlinkattu dashiin. Useimmissa muissa jakeluissa /bin/sh on bash, mikä erityisesti siirtymävaiheessa häiritsi lukuisten /bin/sh:ta kutsuvien skriptien toimintaa, sillä ne käyttivätkin bashin laajennuksia.