Ero sivun ”HP C4700” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(→‎Wifi: Jaahas, hpoj pistää näemmä hplipin matalaks, joka ei oo edes ihan kivaa)
p (artikkelia päivitetty)
 
(12 välissä olevaa versiota 7 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
HP:n C4700-sarjalaiset monitoimilaitteet ovat hyvin Linux-tuettuja, joskin käyttöohjeistus on silmähköä. Kyseiset laitteet toimivat useiden distrojen mukana oletuksena tulevalla ajuripaketilla nimeltään ''hplip''. Jos tätä ei ole asennettuna, se kannattaa asentaa distron paketinhallinnasta tai [http://hplipopensource.com/hplip-web/models/photosmart/photosmart_c4700_series.html#note1 HP:n sivuilta].
'''HP C4700-sarjan''' monitoimilaitteet ovat hyvin Linux-tuettuja, joskin käyttöohjeistus on silmähköä. Kyseiset laitteet toimivat ajuripaketilla nimeltään <tt>hplip</tt>, joka löytyy esiasennettuna kaikista tavallisimmista työpöytä[[jakelu]]ista. Jos sitä ei ole asennettuna, voi sen asentaa jakelun [[paketinhallintajärjestelmä|paketinhallinnasta]] tai [http://hplipopensource.com/hplip-web/models/photosmart/photosmart_c4700_series.html#note1 HP:n sivuilta].  


Mm. Ubuntussa laite toimii suoraan tekemättä mitään, sillä siinä on hplip asennettuna valmiina.
== WLAN ==


== Wifi ==
[[WLAN|Langattoman lähiverkon]] saa toimimaan, kun asentaa paketin <tt>hplip-gui</tt>. Tämän jälkeen monitoimilaitteen wifin saa käyttöön käyttämällä HP Device Manageria komennolla <tt>hp-wificonfig</tt>. Jos hp-wificonfig valittaa jotain sen suuntaista, että laitetta ei tunneta, tulee laite asentaa ensin siten, että se osaa jutella USB:n kautta. Tämä tapahtuu komentamalla <tt>hp-setup</tt> ja valitsemalla 0 (USB).


Wifin saa toimimaan, kun asentaa paketin hplip-gui. Tämän jälkeen monitoimilaitteen wifin saa käyttöön käyttämällä HP Device Manageria komennolla hp-wificonfig. Kun verkko on valittu hp-wificonfigilla, tulee irrottaa USB-kaapeli ja asentaa printteri toimimaan langattomassa verkossa komentamalla hp-setup ja valitsemalla 1 (net). Tämä saa langattoman tulostuksen toimimaan.
Kun verkko on otettu käyttöön hp-wificonfigilla, tulee irrottaa USB-kaapeli ja asentaa printteri toimimaan langattomassa verkossa komentamalla <tt>hp-setup</tt> ja valitsemalla 1 (net). Tämä saa langattoman tulostuksen toimimaan.
 
Langattoman kuvanlukemisen saa toimimaan laittamalla [[SANE]]n asetukset kuntoon. SANE pitää luonnollisesti olla asennettuna. [[Asetustiedosto]]n /etc/sane.d/saned.conf (joissain jakeluissa /usr/local/etc/sane.d/saned.conf) loppuun tulee laittaa uudelle riville monitoimilaitteen IP-osoite. Sama pitää tehdä tiedostolle /etc/sane.d/net.conf (tai
/usr/local/etc/sane.d/net.conf). Tämän jälkeen SANEn [[edustaohjelma|edustaohjelmien]] (esimerkiksi [[XSane]]n tai [[Skanlite]]n) pitäisi löytää automaattisesti monitoimilaite.
 
==Katso myös==
* [[Kuvanlukijan valinta]]
 
[[Luokka:Laitteisto]]

Nykyinen versio 23. helmikuuta 2022 kello 17.43

HP C4700-sarjan monitoimilaitteet ovat hyvin Linux-tuettuja, joskin käyttöohjeistus on silmähköä. Kyseiset laitteet toimivat ajuripaketilla nimeltään hplip, joka löytyy esiasennettuna kaikista tavallisimmista työpöytäjakeluista. Jos sitä ei ole asennettuna, voi sen asentaa jakelun paketinhallinnasta tai HP:n sivuilta.

WLAN[muokkaa]

Langattoman lähiverkon saa toimimaan, kun asentaa paketin hplip-gui. Tämän jälkeen monitoimilaitteen wifin saa käyttöön käyttämällä HP Device Manageria komennolla hp-wificonfig. Jos hp-wificonfig valittaa jotain sen suuntaista, että laitetta ei tunneta, tulee laite asentaa ensin siten, että se osaa jutella USB:n kautta. Tämä tapahtuu komentamalla hp-setup ja valitsemalla 0 (USB).

Kun verkko on otettu käyttöön hp-wificonfigilla, tulee irrottaa USB-kaapeli ja asentaa printteri toimimaan langattomassa verkossa komentamalla hp-setup ja valitsemalla 1 (net). Tämä saa langattoman tulostuksen toimimaan.

Langattoman kuvanlukemisen saa toimimaan laittamalla SANEn asetukset kuntoon. SANE pitää luonnollisesti olla asennettuna. Asetustiedoston /etc/sane.d/saned.conf (joissain jakeluissa /usr/local/etc/sane.d/saned.conf) loppuun tulee laittaa uudelle riville monitoimilaitteen IP-osoite. Sama pitää tehdä tiedostolle /etc/sane.d/net.conf (tai /usr/local/etc/sane.d/net.conf). Tämän jälkeen SANEn edustaohjelmien (esimerkiksi XSanen tai Skanliten) pitäisi löytää automaattisesti monitoimilaite.

Katso myös[muokkaa]