Ero sivun ”DRM” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
pEi muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
 
(Yhtä välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
{{Perustietoa|Käyttöoikeuksien hallinta}}
{{Perustietoa|Käyttöoikeuksien hallinta}}
'''DRM''' ('''Digital Restrictions Management''', suomeksi '''Käyttöestojen hallinta''') on sähköisen median kopiosuojausta. Tämänkaltainen kopiosuojaus on usein haitallista, ja se on ristiriidassa [[vapaa ohjelmisto|neljän perusvapauden]] kanssa. DRM-ohjelmiston kiertämisestä voi Suomessa saada jopa vuoden mittaisen vankeusrangaistuksen. Joskus aiheesta käytetään harhaanjohtavaa lyhennettä '''[https://www.gnu.org/philosophy/words-to-avoid.html#DigitalRightsManagement Digital Rights Management]'''.
'''DRM''' ('''Digital Restrictions Management''', suomeksi '''Käyttöestojen hallinta''') on sähköisen median kopiosuojausta. Tämänkaltainen kopiosuojaus on usein haitallista, ja se on ristiriidassa [[vapaa ohjelmisto|neljän perusvapauden]] kanssa. DRM-ohjelmiston kiertämisestä voi Suomessa kuitenkin saada jopa vuoden mittaisen vankeusrangaistuksen. Joskus aiheesta käytetään harhaanjohtavaa lyhennettä [https://www.gnu.org/philosophy/words-to-avoid.html#DigitalRightsManagement Digital Rights Management].
 
[[GNU GPLv3]] ei kiellä DRM-ohjelmiston lisensoinnin, mutta lisenssi nollaa DRM-lait sallimalla kopiosuojan kiertämisen.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Nykyinen versio 21. tammikuuta 2021 kello 14.42

Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja avoimia/vapaita ohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

DRM (Digital Restrictions Management, suomeksi Käyttöestojen hallinta) on sähköisen median kopiosuojausta. Tämänkaltainen kopiosuojaus on usein haitallista, ja se on ristiriidassa neljän perusvapauden kanssa. DRM-ohjelmiston kiertämisestä voi Suomessa kuitenkin saada jopa vuoden mittaisen vankeusrangaistuksen. Joskus aiheesta käytetään harhaanjohtavaa lyhennettä Digital Rights Management.

GNU GPLv3 ei kiellä DRM-ohjelmiston lisensoinnin, mutta lisenssi nollaa DRM-lait sallimalla kopiosuojan kiertämisen.

Aiheesta muualla[muokkaa]