Ero sivun ”Wvdial” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
p (kh)
Rivi 1: Rivi 1:
Wvdial on [[PPP]]-yhteyden muodostamiseen tarkoitettu [[komentorivi]]ohjelma. Sille on myös saatavissa useita [[GUI]]:ta eli graafisia käyttöliittymiä, kuten [[X-wvdial]], [[QtWvdial]], [[KWvdial]] ja [[GPPP-Wvdial]]. Wvdialin [[asetustiedostojen perusteet|konfigurointi]] tapahtuu muokkaamalla asetustiedostoa <tt>/etc/wvdial.conf</tt>. Tiedoston muokkaamisesta saa tietoja komennolla <tt>[[man]] wvdial.conf</tt>. Joissakin tapauksissa voi olla välttämätöntä täydentää alla näkyviä asetuksia automaattikonfiguroinnin (komento <tt>wvdialconf</tt>) ehdottamilla lisäyksillä <tt>wvdial.conf</tt> -tiedostoon (tämä kokemus yhdistelmällä Debian Lenny + Huawei E169 + Saunalahti).
Wvdial on [[PPP]]-yhteyden muodostamiseen tarkoitettu [[komentorivi]]ohjelma. Sille on myös saatavissa useita [[GUI]]:ta eli graafisia käyttöliittymiä, kuten [[X-wvdial]], [[QtWvdial]], [[KWvdial]] ja [[GPPP-Wvdial]]. Wvdialin [[asetustiedostojen perusteet|konfigurointi]] tapahtuu muokkaamalla asetustiedostoa <tt>/etc/wvdial.conf</tt>. Tiedoston muokkaamisesta saa tietoja komennolla <tt>[[man]] wvdial.conf</tt>.  
 
Joissakin tapauksissa voi olla välttämätöntä täydentää alla näkyviä asetuksia <tt>wvdial.conf</tt>-tiedostoon Wvdialin oman asetusohjelman (komento <tt>wvdialconf</tt>) ehdottamilla lisäyksillä.


==Stupid mode==
==Stupid mode==

Versio 24. tammikuuta 2009 kello 01.42

Wvdial on PPP-yhteyden muodostamiseen tarkoitettu komentoriviohjelma. Sille on myös saatavissa useita GUI:ta eli graafisia käyttöliittymiä, kuten X-wvdial, QtWvdial, KWvdial ja GPPP-Wvdial. Wvdialin konfigurointi tapahtuu muokkaamalla asetustiedostoa /etc/wvdial.conf. Tiedoston muokkaamisesta saa tietoja komennolla man wvdial.conf.

Joissakin tapauksissa voi olla välttämätöntä täydentää alla näkyviä asetuksia wvdial.conf-tiedostoon Wvdialin oman asetusohjelman (komento wvdialconf) ehdottamilla lisäyksillä.

Stupid mode

Stupid mode saa wvdialin käynnistämään pppd:n heti, kun yhteys on muodostettu, ilman sisäänkirjautumista. Käyttäjänimi (username) ja salasana (Password) siirretään pppd:n käyttöön. Init-komento täytyy ajaa vain kerran, sillä tehty asetus tallentuu pysyvästi modeemiin. Voit siis poistaa tuon Init-rivin asetustiedostosta heti ensimmäisen yhteydenoton jälkeen, silloin asetus on jo oletuksena oikein (joskaan ei uusiksi asettamisesta joka kerta varsinaisesti haittaakaan ole).

Operaattorikohtaisia asetuksia

Nämä asetusmallit on tehty modeemille Huawei E220/E270. Wvdialia voi käyttää myös muiden modeemien kanssa, mutta tällöin on asetettava asetustiedostoon oikea modeemin laitetiedosto. Huawein tapauksessa se on /dev/ttyUSB0. Oman laitteen laitetiedostoa voi yrittää päätellä mm. komennon dmesg tulosteesta sen jälkeen, kun laite on kytketty tietokoneeseen.

Jos käytät muuta operaattoria kuin Saunalahti, kirjoitetaan yleensä "internet.saunalahti" sijaan vain "internet".

Saunalahti

[Dialer defaults]
Modem = /dev/ttyUSB0
Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.saunalahti"
Phone = *99***1#
Stupid Mode = 1
Username = " "
Password = " "

Sonera

Kuten Saunalahti, mutta nämä muutokset:

Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
Phone= *99#

Aidon, julkisen IP:n saat asetuksella

Init = AT+CGDCONT=1,"IP","prointernet"

mutta tämä ei näyttäisi antavan mahdollisuutta päästää Internetistä tulevaa liikennettä sisäverkkoon. Jos joku tietää ratkaisun, jolla oma palvelin saadaan Internet-näkyväksi, tieto olisi varsin arvokas.

Elisa

Kuten Saunalahti, mutta nämä muutokset:

Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet","0.0.0.0",0,0
Username = "rlnet"
Password = "internet"

Katso myös

Aiheesta muualla