Ero sivun ”Kernel panic” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Lisätty tämä Järjestelmä luokkaan)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kernel panic''' on Linuxin [[Ydin|kernelin]] (myös monen muun [[POSIX]] kernelin) pahin virhetilanne.
'''Kernel panic''' on Linuxin [[Ydin|ytimen]] (myös monen muun [[POSIX]]-ytimen) pahin virhetilanne. Vähäisemmät virheet ydin ilmoittaa OOPS-tunnuksella.
Se ei kuitenkaan tarkoita että laitteistollesi olisi tapahtunut mitään. Kernelin toiminta on vain pysähtynyt virheen seurauksena.
Kernel panic ei kuitenkaan tarkoita että laitteistollesi olisi tapahtunut mitään. Ytimen toiminta on vain pysähtynyt virheen seurauksena.
 
Kernel panic vastaa Microsoft Windowsin sinistä ruutua.


Yleisempiä syitä ytimen panikointiin ovat mm.
Yleisempiä syitä ytimen panikointiin ovat mm.
* Puuttuvat komponentit (mm. [[init]]-ohjelman puuttuminen voi aiheuttaa paniikin)
* Puuttuvat komponentit (mm. [[init]]-ohjelman puuttuminen voi aiheuttaa paniikin)
* Ohjelmavirhe eli ''bugi'', joka voi johtua mm. ajureista. Tässä tilanteessa kerneli on kaatunut. Kernelin lähdekoodipuun [[README]]-tiedostossa kehotetaan tässätilanteessa käyttäjää kopioimaan sanatarkasti kaikki tiedot mitä järjestelmä siinä tilanteessa antaa (vaikkapa paperille) ja lähettämään ne kehittäjille ongelmanratkontaa varten.
* Ohjelmavirhe eli ''bugi'', joka voi johtua mm. ajureista. Tässä tilanteessa kerneli on kaatunut. Kernelin lähdekoodipuun [[README]]-tiedostossa kehotetaan tässä tilanteessa käyttäjää kopioimaan sanatarkasti kaikki tiedot mitä järjestelmä siinä tilanteessa antaa (vaikkapa paperille) ja lähettämään ne kehittäjille ongelmanratkontaa varten.


[[Luokka:Järjestelmä]]
[[Luokka:Järjestelmä]]

Versio 4. heinäkuuta 2006 kello 00.05

Kernel panic on Linuxin ytimen (myös monen muun POSIX-ytimen) pahin virhetilanne. Vähäisemmät virheet ydin ilmoittaa OOPS-tunnuksella. Kernel panic ei kuitenkaan tarkoita että laitteistollesi olisi tapahtunut mitään. Ytimen toiminta on vain pysähtynyt virheen seurauksena.

Yleisempiä syitä ytimen panikointiin ovat mm.

  • Puuttuvat komponentit (mm. init-ohjelman puuttuminen voi aiheuttaa paniikin)
  • Ohjelmavirhe eli bugi, joka voi johtua mm. ajureista. Tässä tilanteessa kerneli on kaatunut. Kernelin lähdekoodipuun README-tiedostossa kehotetaan tässä tilanteessa käyttäjää kopioimaan sanatarkasti kaikki tiedot mitä järjestelmä siinä tilanteessa antaa (vaikkapa paperille) ja lähettämään ne kehittäjille ongelmanratkontaa varten.