Ero sivun ”Richard Stallman” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (siirsi sivun ”RMS” uudelle nimelle ”Richard Stallman”)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
{{perustietoa}}
{{perustietoa}}


[[wikipedia:fi:Richard Stallman|Richard Stallman]]
Richard Matthew Stallman on [[Free Software Foundation]]in perustaja ja eräs tunnetuimpia vapaiden ohjelmistojen yhteisön hahmoja, [[Linus Torvalds]]in ja [[Eric S. Raymond]]in ohella. Esimerkiksi [[GNU]] [[Emacs]] on alunperin kokonaan hänen käsialaansa, samoin kuin [[GCC|GNU C Compiler]]. Hänen peräänantamaton tyylinsä ja vakaa pitäytyminen periaatteissaan on ajoittain saanut negatiivista vastaanottoa. Eräs tunnetuimmista Stallmanin omalaatuisista tempauksista on väite jonka mukaan Linux-jakeluita tulisi kutsua GNU/Linuxiksi, koska suuri osa mukana tulevista ohjelmista on peräisin GNU-projektista. Käytännössä ainoastaan Debian otti tämän nimeämiskäytännön käyttöön, ja monet jakelut pudottivat koko Linux-sanan pois nimistään.
 
==Lisätietoa muualla==
*[[wikipedia:fi:Richard Stallman|Richard Stallman]]
[[Luokka:Käsitteet]]
[[Luokka:Käsitteet]]

Versio 13. joulukuuta 2006 kello 00.23

Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja avoimia/vapaita ohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

Richard Matthew Stallman on Free Software Foundationin perustaja ja eräs tunnetuimpia vapaiden ohjelmistojen yhteisön hahmoja, Linus Torvaldsin ja Eric S. Raymondin ohella. Esimerkiksi GNU Emacs on alunperin kokonaan hänen käsialaansa, samoin kuin GNU C Compiler. Hänen peräänantamaton tyylinsä ja vakaa pitäytyminen periaatteissaan on ajoittain saanut negatiivista vastaanottoa. Eräs tunnetuimmista Stallmanin omalaatuisista tempauksista on väite jonka mukaan Linux-jakeluita tulisi kutsua GNU/Linuxiksi, koska suuri osa mukana tulevista ohjelmista on peräisin GNU-projektista. Käytännössä ainoastaan Debian otti tämän nimeämiskäytännön käyttöön, ja monet jakelut pudottivat koko Linux-sanan pois nimistään.

Lisätietoa muualla