Ero sivun ”Loopback” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(lihavointi, tietoturva)
(loopback myös laitetiedosto levykuvien liittämiseen)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Loopback''' eli '''lo''' on koneen sisäinen verkkoliityntä. Siihen viittaa osoite '''localhost''' joka kääntyy [[TCP/IP|IP-osoitteeksi]] 127.0.0.1. Jos ajat koneellasi http-palvelinta ja suuntaat selaimesi osoitteeseen localhost, sinulle avautuu oman koneesi http-palvelimella majailevat sivut. Yhden koneen ohjelmien väliset verkkoyhteydet kannattaa ehdottomasti suorittaa loopbackin kautta, sillä sen käyttäminen ei altista murtoyrityksille, ei kuormita koneen ulkopuolista verkkoa lainkaan, eikä edes vaadi verkkoliitäntää.
'''Loopback''' tarkoittaa toisaalta ''sisäistä verkkoliityntää'' '''lo''', toisaalta ''[[laitetiedostot|laitetiedostoa]]'' <tt>'''loop*'''</tt>, jonka kautta tiedostossa olevan [[tiedostojärjestelmä]]n voi [[mount|liittää]] [[Linuxin hakemistorakenne|hakemistorakenteeseen]].
 
Sisäiseen verkkoliityntään viitataan osoitteella '''localhost''' joka kääntyy [[TCP/IP|IP-osoitteeksi]] 127.0.0.1. Jos ajat koneellasi http-palvelinta ja suuntaat selaimesi osoitteeseen localhost, sinulle avautuu oman koneesi http-palvelimella majailevat sivut. Yhden koneen ohjelmien väliset verkkoyhteydet kannattaa ehdottomasti suorittaa loopbackin kautta, sillä sen käyttäminen ei altista murtoyrityksille, ei kuormita koneen ulkopuolista verkkoa lainkaan, eikä edes vaadi verkkoliitäntää.


[[Luokka:Käsitteet]]
[[Luokka:Käsitteet]]
[[Luokka:Verkko]]
[[Luokka:Verkko]]

Versio 29. helmikuuta 2008 kello 19.59

Loopback tarkoittaa toisaalta sisäistä verkkoliityntää lo, toisaalta laitetiedostoa loop*, jonka kautta tiedostossa olevan tiedostojärjestelmän voi liittää hakemistorakenteeseen.

Sisäiseen verkkoliityntään viitataan osoitteella localhost joka kääntyy IP-osoitteeksi 127.0.0.1. Jos ajat koneellasi http-palvelinta ja suuntaat selaimesi osoitteeseen localhost, sinulle avautuu oman koneesi http-palvelimella majailevat sivut. Yhden koneen ohjelmien väliset verkkoyhteydet kannattaa ehdottomasti suorittaa loopbackin kautta, sillä sen käyttäminen ei altista murtoyrityksille, ei kuormita koneen ulkopuolista verkkoa lainkaan, eikä edes vaadi verkkoliitäntää.