Ero sivun ”D-Bus” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
p (päivitystä, wikipedialinkki)
 
Rivi 1: Rivi 1:
D-Bus on [[wikipedia:freedesktop.org|Freedesktop.orgin]] kehittämä työpöytäriippumaton viestiväylä. D-Bus tarjoaa standardisoidun tavan jonkin ohjelman tietyn toiminnon kutsumiseksi myös toisesta ohjelmasta käsin. D-Bus-tekniikan avulla käyttäjä voi esimerkiksi helposti tehdä skriptin, joka kopioi tietyn musiikkisoittimen toistaman kappaleen nimen tietyin väliajoin leikepöydälle, kun sekä musiikkisoitin että leikepöytätyökalu tukevat kyseisten toimintojen kutsumista D-Busin kautta. D-Bus-tekniikka on jo osa [[GNOME]]a ja [[Qt]]:ta, [[KDE]]:hen se on tulossa syksyllä 2007 julkaistavan 4.0-version mukana. D-Bus on saanut vahvoja vaikutteita KDE:ssä tällä hetkellä käytettävästä, saman toiminnallisuuden tarjoavasta [[DCOP]]-tekniikasta.
D-Bus on [[wikipedia:freedesktop.org|Freedesktop.orgin]] kehittämä työpöytäriippumaton viestiväylä. D-Bus tarjoaa standardisoidun tavan jonkin ohjelman tietyn toiminnon kutsumiseksi toisesta ohjelmasta käsin. D-Bus-tekniikan avulla käyttäjä voi esimerkiksi helposti tehdä skriptin, joka kopioi tietyn musiikkisoittimen toistaman kappaleen nimen tietyin väliajoin leikepöydälle, kun sekä musiikkisoitin että leikepöytätyökalu tukevat kyseisten toimintojen kutsumista D-Busin avulla. D-Bus-tekniikka on osa [[GNOME]]a ja [[Qt]]:ta, [[KDE]]:ssä se on käytössä versiosta 4.0 alkaen. D-Bus on saanut vahvoja vaikutteita vanhemmissa KDE-versioissa käytettävästä [[DCOP]]-tekniikasta.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
* [http://www.freedesktop.org/wiki/Software/dbus Freedesktop.org D-Bus]
* [http://www.freedesktop.org/wiki/Software/dbus Freedesktop.org D-Bus]
* [[wikipedia:fi:D-Bus|D-Bus suomenkielisessä Wikipediassa]]


[[Luokka:Järjestelmä]]
[[Luokka:Järjestelmä]]

Nykyinen versio 28. huhtikuuta 2008 kello 21.19

D-Bus on Freedesktop.orgin kehittämä työpöytäriippumaton viestiväylä. D-Bus tarjoaa standardisoidun tavan jonkin ohjelman tietyn toiminnon kutsumiseksi toisesta ohjelmasta käsin. D-Bus-tekniikan avulla käyttäjä voi esimerkiksi helposti tehdä skriptin, joka kopioi tietyn musiikkisoittimen toistaman kappaleen nimen tietyin väliajoin leikepöydälle, kun sekä musiikkisoitin että leikepöytätyökalu tukevat kyseisten toimintojen kutsumista D-Busin avulla. D-Bus-tekniikka on osa GNOMEa ja Qt:ta, KDE:ssä se on käytössä versiosta 4.0 alkaen. D-Bus on saanut vahvoja vaikutteita vanhemmissa KDE-versioissa käytettävästä DCOP-tekniikasta.

Aiheesta muualla[muokkaa]