Ero sivun ”Google Chrome” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”HYVÄSTI NUSSIJAT”)
(Kumottu muokkaus #23451, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Rivi 1: Rivi 1:
HYVÄSTI NUSSIJAT
{{Ohjelma
| nimi=Google Chrome
| kuva=[[Kuva:Google-chrome-beta-logo.jpg]]
| kuvateksti=
| lisenssi=[[BSD]]/[http://code.google.com/chromium/terms.html muut]
| käyttöliittymä=Windows Forms :)
| kotisivu=[http://www.google.com/chrome www.google.com/chrome]}}
[[Kuva:Google-chrome-beta-wine.png|thumb|right|Chromen ensimmäinen [[Wine]]ä käyttävä betaversio Linuxissa.]]
Google Chrome on avoimen lähdekoodin [[WWW-selain]], joka käyttää sivujen piirtämiseen [[WebKit]]-moottoria. Sitä ei ole vielä portattu täydellisesti Linuxille, mutta se on mahdollista saada toimimaan [[Wine]]llä. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten [[Flash]]) ajetaan erillisissä ''hiekkalaatikoissa''. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.
 
==Aiheesta muualla==
*[[wikipedia:Google Chrome|Google Chrome englanninkielisessä Wikipediassa]]
*[http://dev.chromium.org/ Chromium-kehityssivusto]
*[http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=13635&iTestingId=30815 Chromen betaversio Winen sovellustietokannassa]
*[http://www.codeweavers.com/services/ports/chromium/ CrossOver Chromium Linux port]
 
[[Luokka:WWW-selaimet]]

Versio 26. lokakuuta 2008 kello 11.24

Google Chrome

Käyttöliittymä Windows Forms :)
Lisenssi BSD/muut
Kotisivu www.google.com/chrome
Chromen ensimmäinen Wineä käyttävä betaversio Linuxissa.

Google Chrome on avoimen lähdekoodin WWW-selain, joka käyttää sivujen piirtämiseen WebKit-moottoria. Sitä ei ole vielä portattu täydellisesti Linuxille, mutta se on mahdollista saada toimimaan Winellä. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten Flash) ajetaan erillisissä hiekkalaatikoissa. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.

Aiheesta muualla