Ero sivun ”Xbindkeys” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (→‎Käyttö: lisäesimerkki)
p (showkey)
Rivi 1: Rivi 1:
Xbindkeys on [[työpöytäympäristö]]stä riippumaton, [[X]]:ssä toimiva [[komentorivi]]ohjelma, joka suorittaa komentoja käyttäjän määrittelemiä näppäimistön- ja [[hiiri|hiiren]] painalluksia havaitessaan. ''Xbindkeys Config'' on [[GUI|graafinen]] [[edustaohjelma]] näppäinkomentojen määrittelemiseksi.
Xbindkeys on [[työpöytäympäristö]]stä riippumaton, [[X]]:ssä toimiva [[komentorivi]]ohjelma, joka suorittaa komentoja käyttäjän määrittelemiä [[näppäimistö]]n- ja [[hiiri|hiiren]] painalluksia havaitessaan. ''Xbindkeys Config'' on [[GUI|graafinen]] [[edustaohjelma]] näppäinkomentojen määrittelemiseksi.


==Käyttö==
==Käyttö==
Rivi 15: Rivi 15:
Näppäinyhdistelmät otetaan käyttöön komennolla
Näppäinyhdistelmät otetaan käyttöön komennolla
  xbindkeys
  xbindkeys
Näppäinten numerokoodit saa selville esimerkiksi [[xev]]-ohjelmalla.
Näppäinten numerokoodit saa selville esimerkiksi [[xev]]-ohjelmalla. Mikäli xev ei reagoi näppäimenpainalluksiin, voi sen sijasta käyttää [[showkey]]-ohjelmaa (toimii vain [[tekstitila]]ssa).


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 26. lokakuuta 2008 kello 23.26

Xbindkeys on työpöytäympäristöstä riippumaton, X:ssä toimiva komentoriviohjelma, joka suorittaa komentoja käyttäjän määrittelemiä näppäimistön- ja hiiren painalluksia havaitessaan. Xbindkeys Config on graafinen edustaohjelma näppäinkomentojen määrittelemiseksi.

Käyttö

Xbindkeys tulee käynnistää erikseen jokaista X-istuntoa varten. Näppäinyhdistelmät määritellään .xbindkeysrc-nimisessä asetustiedostossa käyttäjän kotihakemiston alla. Esimerkiksi seuraavassa määritettäisiin Xterm käynnistymään näppäinyhdistelmällä Alt+hiiren 2-nappi sekä eject näppäimellä 160:

"xterm"
 mod1 + b:2
"eject"
 m:0x0 + c:160

Äänenvoimakkuusnappien käyttöönotto näppäinkoodit 174 ja 176 sisältävässä multimedianäppäimistössä:

"amixer -c 0 set Master 2dB-"
 m:0x0 + c:174
"amixer -c 0 set Master 2dB+"
 m:0x0 + c:176

Näppäinyhdistelmät otetaan käyttöön komennolla

xbindkeys

Näppäinten numerokoodit saa selville esimerkiksi xev-ohjelmalla. Mikäli xev ei reagoi näppäimenpainalluksiin, voi sen sijasta käyttää showkey-ohjelmaa (toimii vain tekstitilassa).

Katso myös

Aiheesta muualla