Ero sivun ”LXDE” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 43: Rivi 43:
|[http://download.lxde.org download.lxde.org]
|[http://download.lxde.org download.lxde.org]
|}
|}
'''LXDE''', kevyt X11-työpöytäympäristö, joka on kevyt ja nopea. Se on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja pitämään resurssien käytön alhaisena. LXDE käyttää vähemmän muistia ja vähemmän prosessoritehoa kuin [[GNOME]] ja [[KDE]] ollen samalla monipuolinen käyttöjärjestelmä. Vähäinen resurssien käyttö säästää myös energiaa. LXDE:hin ei tiiviisti yritetä integroida kaikkia mahdollisia sovelluksia. Sen sijaan siihen yritetään tehdä kaikki komponentit riippumattomiksi, joten jokaista niistä voidaan käyttää itsenäisesti muutamalla riippuvuudella. Tämä tekee LXDE:n siirrettävyyden eri Unix-järjestelmien kesken helpommaksi.
'''LXDE''', kevyt X11-[[työpöytäympäristö]], joka on kevyt ja nopea. Se on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja pitämään resurssien käytön alhaisena. LXDE käyttää vähemmän muistia ja vähemmän prosessoritehoa kuin [[GNOME]] ja [[KDE]] ollen samalla monipuolinen käyttöjärjestelmä. Vähäinen resurssien käyttö säästää myös energiaa. LXDE:hin ei tiiviisti yritetä integroida kaikkia mahdollisia sovelluksia. Sen sijaan siihen yritetään tehdä kaikki komponentit riippumattomiksi, joten jokaista niistä voidaan käyttää itsenäisesti muutamalla riippuvuudella. Tämä tekee LXDE:n siirrettävyyden eri Unix-järjestelmien kesken helpommaksi.

Versio 25. helmikuuta 2011 kello 10.04

LXDE
LXDE Kuvakaappaus
Kehittäjä The LXDE Team
Ensimmäinen julkaisu 2006
Viimeisin versionumero 0.3.2.1
Viimeisin julkaisupäivä 2008-04-20
Jatkuvasti päivittyvä kyllä
Ohjelmointikieli ja -kirjasto C, GTK+
Alustat Useita alustoja (Linux, BSD)
Kieli Monikielinen (yli 35 kieltä, mm. Suomi)
Status aktiivinen
Luokka Työpöytäympäristö
Lisenssi GNU General Public License, LGPL
WWW lxde.org
Lataa download.lxde.org

LXDE, kevyt X11-työpöytäympäristö, joka on kevyt ja nopea. Se on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja pitämään resurssien käytön alhaisena. LXDE käyttää vähemmän muistia ja vähemmän prosessoritehoa kuin GNOME ja KDE ollen samalla monipuolinen käyttöjärjestelmä. Vähäinen resurssien käyttö säästää myös energiaa. LXDE:hin ei tiiviisti yritetä integroida kaikkia mahdollisia sovelluksia. Sen sijaan siihen yritetään tehdä kaikki komponentit riippumattomiksi, joten jokaista niistä voidaan käyttää itsenäisesti muutamalla riippuvuudella. Tämä tekee LXDE:n siirrettävyyden eri Unix-järjestelmien kesken helpommaksi.