HP C4700

Linux.fista
Versio hetkellä 31. maaliskuuta 2010 kello 09.54 – tehnyt Heikki (keskustelu | muokkaukset) (Käyttäjän Bill Gates (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Pb tekemään versioon.)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HP:n C4700-sarjan monitoimilaitteet ovat hyvin Linux-tuettuja, joskin käyttöohjeistus on silmähköä. Kyseiset laitteet toimivat ajuripaketilla nimeltään hplip, joka löytyy esiasennettuna kaikista tavallisimmista työpöytäjakeluista. Jos sitä ei ole asennettuna, voi sen asentaa jakelun paketinhallinnasta tai HP:n sivuilta.

WLAN

Langattoman lähiverkon saa toimimaan, kun asentaa paketin hplip-gui. Tämän jälkeen monitoimilaitteen wifin saa käyttöön käyttämällä HP Device Manageria komennolla hp-wificonfig. Jos hp-wificonfig valittaa jotain sen suuntaista, että laitetta ei tunneta, tulee laite asentaa ensin siten, että se osaa jutella USB:n kautta. Tämä tapahtuu komentamalla <t>hp-setup ja valitsemalla 0 (USB).

Kun verkko on otettu käyttöön hp-wificonfigilla, tulee irrottaa USB-kaapeli ja asentaa printteri toimimaan langattomassa verkossa komentamalla hp-setup ja valitsemalla 1 (net). Tämä saa langattoman tulostuksen toimimaan.

Langattoman skannauksen saa toimimaan laittamalla SANEn asetukset kuntoon. SANE pitää luonnollisesti olla asennettuna. Asetustiedoston /etc/sane.d/saned.conf (joissain jakeluissa /usr/local/etc/sane.d/saned.conf) loppuun tulee laittaa uudelle riville monitoimilaitteen IP-osoite. Sama pitää tehdä tiedostolle /etc/sane.d/net.conf (tai /usr/local/etc/sane.d/net.conf). Tämän jälkeen SANEn edustaohjelmien (esimerkiksi XSanen tai Skanliten) pitäisi löytää automaattisesti monitoimilaite.