Pelikehitys

Linux.fista
Versio hetkellä 28. elokuuta 2010 kello 22.52 – tehnyt Lahtis (keskustelu | muokkaukset) (Liitetään pelit kehitysvaiheessa tähän artikkeliin. Kun aihe on kuumimmillaan.)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Visuaalisten pelien tuottamiseen tarvitaan yleensä ohjelmointitaidon lisäksi mallinnustaitoa ja kuvankäsittelytaitoa sekä äänen tuottamistaitoa, sekä unohtamatta hyvää etukäteis suunnittelua. Tällä sivulla käsitellään avoimella lähdekoodilla saatavien pelikehitys työkalujen soveltuvuutta pelien kehitykseen, sekä listattu pelikehitystyökaluja. Yksi tapa on osallistua pelikehitykseen niin on liittyä johonkin valmiiseen peli-projektiin. Kehitysvaiheessa olevia pelejä löytyy luokasta Pelit kehitysvaiheessa. Jos täältä ei tärpännyt niin katsoa voi myös esimerkiksi SourceForge.net [1] sivuilta avoimia projekteja.

Eräs tapa on osallistua Linux pelikehitykseen on osallistua Lokalisointiin eli kotoistamiseen, joka tarkoittaa sovelluksien ja pelien kielellistä kääntämistä. Aika monilla pelien kotisivuilla tarvitaan kääntäjiä. Pelien kotisivuilla on yleensä selvät ohjeet miten kääntäminen tapahtuu. Osa kääntämisestä tapahtuu po-tiedostojen ja/tai wiki-sivujen avulla. Kysyä voi pelien foorumeilta.


Työkaluja

Pelikehitystyökaluja

  • Syntensity on avoimenlähdekoodin 3D-peli ja pelinkehitystyökalu.

Pelisuunnittelu

2D Pelimoottorit

3D Pelimoottorit

Kehitysympäristöt

Katso myös

Aiheesta muualla