Scons

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

SCons on tietotekniikassa käytetty ohjelmistojen rakennustyökalu, joka analysoi automaattisesti lähdekooditiedostojen riippuvuudet ja käyttöjärjestelmän sopeutumisvaatimukset ohjelmistoprojektin kuvauksesta. Se generoi lopulliset binääritiedostot asennettavaksi kohdekäyttöjärjestelmäalustalle. SCons toimii samankaltaisesti kuin perinteinen GNU:n rakennusjärjestelmä, joka perustuu make-työkaluun ja autoconf-työkaluihin. SCons luo projekti- ja prosessikonfiguraatiot Python-skriptien muodossa.

SConsin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

Python-skriptit: Konfiguraatiotiedostot ovat Python-skriptejä, mikä tarkoittaa, että käyttäjä voi kirjoittaa omia skriptejään yleiskäyttöisen ohjelmointikielen avulla. Automaattinen riippuvuusanalyysi: Sisäänrakennettu riippuvuusanalyysi C-, C+± ja Fortran-koodille. Riippuvuusanalyysiä voi laajentaa käyttäjän määrittelemillä riippuvuusskannereilla muille kielille tai tiedostotyypeille. Tuki useille kielille: SCons tukee sisäänrakennettuna C-, C++, D-, Java-, Fortran-, Objective-C-, Yacc-, Lex-, Qt- ja SWIG-kieliä sekä TeX- ja LaTeX-dokumentteja. Lisäksi se voi käsitellä muita kieliä tai tiedostotyyppejä käyttäjän määrittelemien skriptien avulla.

Microsoft Visual Studio -tuki: SCons voi käyttää Microsoft Visual Studioa, mukaan lukien .dsp-, .dsw-, .sln- ja .vcproj-tiedostojen generointi. Muut ominaisuudet: SCons tunnistaa tiedostojen sisältömuutokset MD5-tunnisteiden avulla ja tukee rinnakkaista ohjelman kääntämistä. SConsia käyttävät monet sovellukset, kuten The Battle for Wesnoth, Doom 3, MongoDB, OpenNebula, Wolfenstein: Enemy Territory, Godot ja monet muut

Huomaa, että SCons ei ole yleisesti käytetty termi, mutta se on tärkeä työkalu ohjelmistokehityksessä.