Linux.fi:Kahvihuone

Linux.fista
Versio hetkellä 19. joulukuuta 2007 kello 16.36 – tehnyt Jarkko (keskustelu | muokkaukset) (palautus)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HUOM! Lisääthän uudet keskusteluaiheet kahvihuoneen alkuun, niin sivu pysyy selkeämpänä. Hyvän tavan mukaista on myös käyttää --~~~~~ -merkintää viestien lopussa, jotta kirjoittaja ja kirjoitusaika jäisivät selvemmin esille.

Vanhat keskustelut on arkistoitu sivulle Arkisto:Kahvihuone.

Lisäosia ja parannusehdotus mallineeseen perustietoa

Tuli näin heti tähän wikiin tutustuessani esille pari ongelmakohtaa. Esimerkiksi lähteiden helppoon merkitsemiseen käytettävää Cite-lisäosaa ei ole, eikä kyllä mitään muitakaan käyttömukavuutta parantavia lisäosia löydy.

Koska perustietoa-malline oli suojattu vain ylläpitäjien ja byrokraattien muokattavaksi, tuli mieleeni eräs ParserFunctions-lisäosan vaativa parannusehdotus (asennusohje Metassa):

Malline:Perustietoa:

<div style="margin:0; margin-top:10px; border:1px solid #aaa; padding: 0.2em 1em 0.2em 1em; background-color:#F8F8FF; align:right; font-size:1em"> Tämä otsikko on perustietoa, jolle parempi paikka on {{#if: {{{1|}}} | [[wikipedia:fi:{{{1}}}|Wikipedia]] | [http://fi.wikipedia.org/ Wikipedia]}}. Tässä wikissä se sisältää pääasiallisesti Linux-erikoistietoa.</div>

{{Perustietoa}}:

Tämä otsikko on perustietoa, jolle parempi paikka on Wikipedia. Tässä wikissä se sisältää pääasiallisesti Linux-erikoistietoa.

{{Perustietoa|Hiiri (osoitinlaite)}}:

Tämä otsikko on perustietoa, jolle parempi paikka on Wikipedia. Tässä wikissä se sisältää pääasiallisesti Linux-erikoistietoa.

Olisivatko nämä vain haaveita vai jopa mahdollisia ottaa käyttöön? — Str4nd 22. lokakuuta 2007 kello 19.11 (EEST)

Uusista lisäosista täytyy neuvotella Tepon kanssa, joka on Linux.fi:n laitteistoylläpitäjä. Etukäteen täytyy tietysti keskustella, mille kaikelle on tarvetta eli mitä me osaamme/jaksamme/viitsimme hyödyntää. --Pb 22. lokakuuta 2007 kello 20.02 (EEST)
Kyllä, olisi hyvä saada tähän samaan keskusteluun muitakin tarvittavia lisäosia ja keskustelua niiden tarpeellisuudesta (esim. äänestys), ettei tarvitsisi säätää asetuksia useita kertoja. --str4nd (jutskaa) 23. lokakuuta 2007 kello 12.11 (EEST)
Ainakin tuo ParserFunctions-lisäosa vaikuttaa kätevältä. Lähdemerkinnöille ei monissa artikkeleissa ole tarvetta, mutta tuskin ne mahdollistavasta liitännäisestä haittaakaan olisi. En tunne juurikaan Mediawikin liitännäisiä, joten en oikein tiedä, mitä siellä oikein on tarjolla. Muita ehdotuksia? Asennus ei ainakaan näytä pahalta, tosin voi olla, että ainakin toistaiseksi käytössä oleva php4 ja vanhahko mediawiki tuottavat ongelmia. --Heikki 23. lokakuuta 2007 kello 19.26 (EEST)
MediaWikin lisäosat löytyvät MediaWikin sivuilta, Wikipedian lisäosat löytyvät Wikipedian Toiminnot:Versiosta, kuitenkin suurin osa Wikipediaan asennetuista lisäosista on hyödyttömiä tänne asennettuna. --str4nd (jutskaa) 24. lokakuuta 2007 kello 12.14 (EEST)

/index.php -> /wiki + /w?

Parannusehdotuksiin liittyen: Voisiko Teppo päivitellä myös MediaWikiä niin, ettei index.php:tä enää näkyisi? Ohjeet löytyvät MediaWikin sivuilta. --str4nd (jutskaa) 27. lokakuuta 2007 kello 18.29 (EEST)

Linux.fi

Mitä tältä sivulta odotetaan, halutaan tai toivotaan? Wikissä alkaa hiljalleen olla hyvänlaisesti materiaalia, ja foorumi on ilmeisesti piakkoin tulossa. Kertokaapas mitä muuta kivaa tämä sivu voisi suomenkielisille avoimen lähdekoodin käyttäjille tarjota. --Maakuth 12. elokuuta 2007 kello 00.47 (EEST)

Virallinen suhde kotoistamiseen?

Tulipa tuossa mieleen että mitä ovat täällä wikittelijät mieltä ohjelmien kotoistamisesta? Onhan tuo aika iso osa avoimen lähdekoodin suuntauksista ja eduista, notta olisikohan foorumikohtainen ja/tai yleisempi sanakirja[1] paikallaan? Emmehän me tahdo anglisteiksi rueta, emmehän? Hieman eppäilyttää jotkut front- ja backendit, rootit ja adminit sun muut, mitkä eivät edes ole varsinaista suomea. Kuulostanee varmaan koomiselta mutta anglismin seurauksena suomenkieli kuihtuu kun riittävän pitkälle ajassa mennään :)

Yours truly,

--V @ 8. heinäkuuta 2007 kello 19.49 (EEST)

Merkitsemiskäytännöissä ilmaistaan selkeästi tämän wikin kielelliset periaatteet. Joillekin termeille vaan ei välttämättä ole kunnollisia suomennoksia, tai niitä ei kukaan käytä, mistä johtuen pitemmälle ehtinyt harrastaja ei edes tunnista tuttujen termien suomenkielisiä vastineita. Ainakin itse tarkistan aina lokalisointi.orgista, löytyisikö termille jokin suomennos. Alkuperäiset englanninkieliset termit on kuitenkin syytä jättää sulkeisiin suomennoksen ohelle, jotta sen tunnistavat nekin, jotka eivät vielä ole suomennosta nähneet. --Maakuth 8. heinäkuuta 2007 kello 20.18 (EEST)
Lisäksi omien sanojensa tueksi voisi kannattaa ottaa vaikkapa kuvankaappaukset suomennetuista ohjelmista englanninkielisten sijaan, ja vältellä häröjä otsikoita kuten "GUI kehoitteet". Ja se on muuten kehote eikä kehoite :) --Maakuth 8. heinäkuuta 2007 kello 20.49 (EEST)
Asia ymmärretty. --V 8. heinäkuuta 2007 kello 20.58 (EEST)

Google-mainokset

IRCissä heräsi keskustelua Google-mainosten lisäämisestä wikiin. Tulojen avulla voitaisiin palkata ylläpitoa tai kirjoittajia kehittämään tätä wikiä eteenpäin työkseen. Mitä sanoo kansa? --Maakuth 23. toukokuuta 2007 kello 10.36 (EEST)

Ajatus on hyvä. Ainakin voitaisiin kokeilla, saako niistä oikeasti tuloja. Samalla pitäisi kuitenkin painottaa, että mainostulot ovat wikin kehittämistä varten, etteivät käyttäjät pelästy ja pidä sivustoa vain Mpolin rahasampona. Jos esimerkiksi samalla alettaisiin julkaisemaan sql-dumppeja, voitaisiin hälventää mahdollisia epäilyksiä. --Heikki 23. toukokuuta 2007 kello 13.08 (EEST)
Tuskin niistä mainoksista kovin suuria tuloja on odotettavissa, 100e/vuosi saattaa olla jo ihan hyvin. Tämä on myös pienin summa, mitä Google suostuu maksamaan. Oma juttunsa on se, että maksut perustuvat tehtyjen klikkausten määrään. Jos Google on havaitsevinaan "epäasiallisia klikkauksia" eli massaklikkailua, voivat he irtisanoa sopimuksen esittämättä asiasta mitään todisteita ja samalla myöskään maksamatta mitään. Vaikea minun on myöskään keksiä mitään järkevää käyttöä noille mainosrahoille lukuunottamatta palvelinkustannusten osittaista kattamista (tämä on puhtaasti Tepon asia). Jos varsinaisesta artikkelien kirjoittamisesta jollekulle maksettaisiin, tulisi kysymykseen lähinnä se, että jollekin meistä wikiä nyt jo harrastuspohjalta kehittävälle maksettaisiin esimerkiksi yhden viikonlopun työstä jonkin erityisen hienon artikkelin kirjoittamisessa. Jotenkin kuitenkin tuntuu kovin hassulta ajatukselta, että ensin pitkän vaivan ja odotuksen päätteeksi saataisiin jokin pienehkö rahasumma kokoon, joka sitten ilmeisesti yhteisellä äänestyksellä annettaisiin jollekulle siitä hyvästä, että hän vähän aikaa muokkaisi wikiä suurinpiirtein samaan tyyliin kuin aina ennenkin. Varsinaisten ulkopuolisten palkkaaminen taas on käytännössä mahdoton ajatus, sillä he tuskin erityisen halvalla suostuvat työskentelemään. Toisekseen pelkästään sopivan henkilön löytäminen veisi todennäköisesti niin paljon aikaa, että olisimme jo itse ehtineet siinä ajassa kyseisen artikkelin kirjoittamaan. Valmiin sisällön siirtämiseen tänne en myöskään usko, sillä ei-vapaaehtoispohjalta tehtynä se tapaa myös olla harvinaisen kallista puuhaa. Vapaaehtoisesti näin tekevät sen sijaan harvoin edes kaipaavat minkäänlaista korvausta. --Pb 23. toukokuuta 2007 kello 23.08 (EEST)
Tuotosta en osaa sanoa kun ei ole kokemusta mutta rahalla olisi tarkoitus palkata esim. kesäkuukaudeksi nykyistä ylläpitoa täyspäiväiseen työhön, josta oli irkissä puhetta. Satasella nyt ei mitään tee mutta luulen että tuosta saisi selvästi enemmän.--Teppo 25. toukokuuta 2007 kello 00.06 (EEST)

Botti

Säädimme käyttöön wikipediabotin, ja se tuntuu pelaavan hienosti. Botti toimii käyttäjätunnuksella Botti (Botin muokkaukset, eivät näy tuoreet muutokset -listassa). Eli nyt voidaan tarvittaessa ajella paljon työtä vaativia simppeleitä operaatioita! --Heikki 25. maaliskuuta 2007 kello 16.47 (EEST)

Miitti?

Irkissä heräsi keskustelua miitin järjestämisestä lähestyvien synttäreiden (2v) kunniaksi. Aiheesta tarkemmin sivulla Linux.fi:Miitti. --Heikki 3. maaliskuuta 2007 kello 13:28:54 (EET)

Ohjegenerointityöpaja 9.5.2007?

Hei! Järjestän Linux -teemailtoja Helsingissä TKO-älyn ja FLUGin yhteisprojektina, ja tuli täällä fyysisen puolen kahvipöydässä puheeksi että kun uusille käyttäjille suunnatut illat ovat niin suosittuja, niin mitä jos pidettäisiin toukokuussa työpaja jossa pykätään suomenkielisiä ohjeita osallistujien mielestä tarpeellisten asioiden tekemiseen (tai jos ohjeet jo on mutta niitä ei vaan löytynyt, linkitetään). Sopisiko Linux-wikiä käyttää ohjegenerointialustana, ja jos niin olisiko tässä jotain valmistelua tarpeen - pitäisikö syntyvät tuotokset esim. merkitä jotenkin tietyllä tavalla Ohjeet-luokan lisäksi, ja onko jokin erityisen hieno ohjesivu josta voisi kehottaa osallistujia ottamaan mallia? --Sini Ruohomaa, etunimi.sukunimi iki.fi.

Hyvä idea! Toki tänne saa ohjeita luoda, eikä niitä minusta tarvitse mitenkään ihmeemmin merkitä. Esimerkiksi Yhteenveto-laatikkoon tai keskustelusivulle voi kuitenkin kirjoittaa, mistä ohje on peräisin ihan vaan mielenkiinnon vuoksi. --Heikki 20. helmikuuta 2007 kello 14:40:04 (EET)
Mahtava homma tosiaan! Eikä välttämättä tarvitse kirjoittaa uusiakaan artikkeleita, vanhoja voi laajentaa, ajanmukaistaa tai korjata kielellisesti. Kielellistä hienosäätöä ym. voi tehdä vaikkei aiheesta varsinaisesti olisikaan tietotaitoa. --Maakuth 20. helmikuuta 2007 kello 18:27:52 (EET)

Luokitusremontti

Käykääs tarkistamassa Linux.fi:Luokitusremontti ja kommentoikaa. Ei viitsi rueta toteuttamaan noin laajaa muuttelua ilman muiden näkemyksiä. --Maakuth 27. joulukuuta 2006 kello 18:30:06 (EET)

Linkit kaupallisiin firmoihin

Miten pitäisi suhtautua siihen että wikissä on linkkejä kaupallisten firmojen sivuille ? Ainakin käyttäjä 195.237.17.61 on aktiivisesti siivonnut näitä, mielestäni hyödyllisiä linkkejä pois. JukkaL

Minusta kaupallisien firmojen sivuille voi linkittää jos ne liittyvät oleellisesti asiaan. Eli esimerkiksi artikkelissa Mistä Linux voi olla esimerkiksi tuo linkki Dataclubin sivuille. Mitään tarkkoja sääntöjä en linkkien suhteen kuitenkaan sanoisi, tapauskohtaisesti jokainen voi käyttää omaa harkintakykyään. --Heikki 30. marraskuuta 2006 kello 21:50:47 (EET)
Itsekin olisin semmoisella linjalla, että olkoot vaan jos niistä on lisäarvoa. Eri juttu on sitten pelkkä mainostaminen - linkkien työntäminen paikkoihin jonne ne eivät kuulu. Botnetithän tätä harrastavat. Mutta ei kaupallisuus mielestäni ole mikään varsinainen huono puoli jollekin linkille. Onhan täällä esim. artikkeli Linux-kannettavat, joka muodostuu ihan pelkistä ostovinkeistä ja linkeistä kauppiaiden sivuille. --Maakuth 1. joulukuuta 2006 kello 12:47:47 (EET)
En kyllä sanoisi että tuo käyttäjä on "aktiivisesti siivonnut", yhdessä artikkelissa siirtänyt tietoja paikasta toiseen. --Maakuth 13. joulukuuta 2006 kello 23:29:12 (EET)

Olen uusi linux ja samalla linux.fi käyttäjä. Ihmettelen, että esimerkiksi soneran hinnasto tuolla wlan sivulla on ihan selkeää tekstimainontaa. Maksaako Sonera täsät mainoksesta?

Ei maksa. Kyseinen hinnasto on lisätty artikkeliin luultavasti esimerkin vuoksi (toki on teoriassa mahdollista, että joku Soneran työntekijä olisi sen sinne mainontatarkoituksessa lisännyt). Samassa yhteydessä mainitaan myös DNA:n vastaava palvelu. Toki tuota artikkelin osaa (/koko artikkelia) voisi kehittää ja mahdollisesti poistaa ainakin tarkan hinnaston joka saattaa muuttua nopeastikin. --Heikki 7. joulukuuta 2007 kello 16.38 (EET)

Päivitys etusivulla

Siirsin Etusivu2:sta etusivulle uuden selkeämmän ryhmittelyn sisällöstä. Samalla toteutin Etusivun osat mallinteilla; etusivu säilyy edelleen suojattuna (se tuntuu olevan liian suosittu spämmäyskohde suojaamattomana), mutta nyt kuka tahansa voi silti muokkailla etusivun sisältöä muokkaamalla seuraavia sivuja:

--Heikki 28. marraskuuta 2006 kello 17:11:35 (EET)

Siivoustoimenpiteitä

Tekniset ongelmat on saatu korjattua, joten nyt pitäisi saada noiden peelojen tuotokset siivottua. Siivosin nyt sellaista mitä osui eteen, mutta varmaan vielä jotain peelosivuja jäi vähintäänkin uudelleenohjauksiksi. Näistä voi ilmoitella irkissä tai vaikka listata tähän, niin saadaan kaikki siivottua. --Heikki 23. lokakuuta 2006 kello 13:40:36 (EEST)

Mahtavaa. Taas voidaan edetä wikin kehityksessä. --Maakuth 23. lokakuuta 2006 kello 18:42:34 (EEST)

Teknisiä ongelmia

Pistänpä tänne tietoa, jotta ette ihmettele miksi ylläpitäjät eivät ole poistelemassa tuon teinipeelon luomia sivuja. Wikissä on meinaan nyt sellaisia ongelmia, että sivujen siirtämisessä ja poistamisessa tulee tietokantavirhettä. Tämä johtunee väliaikaisista ongelmista wikiä hostaavan Mpolin palvelimilla muutostöiden takia. Hommat saadaan varmaan kuntoon tässä piakkoin, ja saattaa olla että on palautettava joku varmuuskopio tietokannasta. --Heikki 4. lokakuuta 2006 kello 07:01:22 (EEST)

Jakeluihin perustuvia käyttäjäryhmiä?

Tuossa kun oman käyttäjäsivuni tein, niin tulin miettineeksi että jos tekaisisi käyttäjäluokkia (tai mallineita), siis jakeluihin perustuvia. Näkisi vähän että minkä järjestelmien käyttäjiä täältä oikein löytyy, ja onpa siitä ehkä jotain hyötyäkin, osaisi ehkä kysyä joitain distrokohtaisia tarkennuksia joistain pikkuasioista suoraan oikeilta käyttäjiltä. --JTS 20. syyskuuta 2006 kello 21:21:51 (EEST)

Jos joku voista tekee pienet siistit mallinteet niin ei kai niistä erityistä haittaakaan olisi (eikä kyllä minusta mitään hyötyäkään) --Heikki 20. syyskuuta 2006 kello 21:45:27 (EEST)
Tämän tyyppisiähän on Wikipediassa, miksikäs noita ei voisi laittaa. Hyötypuoli on tietysti mahdollisesti hiukan minimaalinen, mutta ehkä jotain yhteisöllistä kehitystä voisi seurata. --Maakuth 25. lokakuuta 2006 kello 22:40:25 (EEST)

Kuvakaappausten koko

Tästä tuli artikkelissa Kmail juttua. Eli kun ohjelmista kertoviin artikkeleihin laitetaan kuvakaappauksen pikkukuva, niin mikä koko kuvalle annetaan. Monessa kuvassa käytetään nyt 200px:ää, mutta joidenkin mielestä se on liian pieni ja 256:tta ehdotetaan. Esimerkiksi artikkelissa Kmail kuvakoko on nyt 256px ja artikkelissa KDevelop 200px. Ehkäpä tuo 200 on turhan pieni, mutta viekö suurempi kuva sitten liikaa tilaa käytettäessä pienempiä resoluutioita? Minulla on ykkösnäytöllä resoluutiona 1280*1024, jossa tuo 256px on kyllä ihan sopivan kokoinen. Eli jonkinlainen yhtenäinen linja noihin pikkukuvien kokoon voitaisiin päättää. --Heikki 25. elokuuta 2006 kello 23:20:07 (EEST)

Lisäsin vertailun tuohon alle. Itsestä on vaikea uskoa että 256 on liian iso kellekään. Tilaa jää vielä 800 resoluutiollakin tarpeeksi tekstille. --JTS 25. elokuuta 2006 kello 23:56:40 (EEST)
Onko sillä loppuen lopuksi merkitystä saako pikkukuvasta selvää vai ei. Senhän voi joka tapauksessa klikata suuremmaksi hallutessaan --Rantarosvo 26. elokuuta 2006 kello 00:10:32 (EEST)
Itse olen 200pxää suosinut. Samapa tuo kunhan itse kuva on 1:1 resoluutiolla tallenettu wikiin. --Maakuth 26. elokuuta 2006 kello 22:15:38 (EEST)

Vertailu

 
Kuvakokona 200
 
Kuvakokona 256

Kirjanmerkit/bookmarks

Kirjanmerkin nimen tulisi olla ohjaava.

Löysin nämä sivut MBNetistä linkillä "Linux-ohjeita suomeksi". Se olisi ollut erinomainen kirjanmerkin nimi. Linkki itse ehdotti kirjanmerkiksi "Etusivu - Linux.fi".

Kuka etsii suomalaista Linuxia sanalla "etusivu"? Pelkkä "Linux.fi" tai "Linux suomeksi" ohjaisivat paremmin. Sana "etusivu" on (lähes?) tarpeeton.

Lukirähjiöinen Tuo otsikko on mediawikin ominaisuus, sama homma koskee wikipediaakin. Harvemminpa nettisivun otsikko varsinaisesti kertoo sen sisällöstä tuota tarkemmin. Kun menet jollekin muulle sivulle tässä wikissä tai wikipediassa niin huomaat että sivun nimi tulee tuolle samalle kohtaa (Linux.fi:Kahvihuone - Linux.fi). Mielestäni tämä käytänne on ihan hyvä. Mutta tervetuloa lukemaan ja kirjoittamaan! --Maakuth 22. elokuuta 2006 kello 11:03:26 (EEST)

Kehitysidea

Siirretty sivulta Keskustelu:Etusivu --Heikki 8. elokuuta 2006 kello 11:09:29 (EEST) 1. Tänne Linux.fi:hiin voisi pystyttää SMF-foorumin, koska täällä voisi olla tasokas ryhmä kasassa. 2. Etusivulle voisi lisätä Linuxuutiset. 3. Kun kerran on näin hyvä .fi domain on hukkaa tuhlata rahaa siihen, että täällä olisi vain Linuxwiki. Täällä voisi olla paljon muutakin Linuxiin liittyvää.

Pohtimisen arvoisia ideoita...
2. Linux-uutisia tarjoavia suomalaisia sivustoja on jo jopa linkitettynä etusivulla, ja suhtaudun varauksella vähien resurssiemme kuluttamiseen uutisten kirjoittamiseen. Tietysti joku Wikipedian tyylinen "Ajankohtaista"-laatikko voisi toimia jossa olisi yhden rivin "uutisia" tyyliin "KDE 3.5.4 julkaistu".
1. Sama asia, kannattaako meidän lähteä kilpailemaan esim. Raja-anturan tai sfnet.atk.linuxin kanssa? Suhtaudun varauksella, muiden mielipiteitä?
3. Yleinen Linux-sivusto on joskus ollut suunnitteilla, esimerkiksi Tietoa-sivulla luki aiemmin: " wiki.linux.fi on osa www.linux.fi sivustoa.". Tämä projekti vaan taitaa olla kuollut. Teppo ehkä osaisi sanoa tästä jotain.
Ps. Allekirjoitetaan viestit (kirjoita viestisi perään --~~~~)
--Heikki 8. elokuuta 2006 kello 11:09:29 (EEST)
Uutiset voidaankin jo toteuttaa täällä Wikin sisällä, jos niitä joku haluaa alkaa kirjoittamaan. Eli tehdä vain malline uutiset, joka sitten sisällytettäisiin etusivulle (kuten vaikka Wikipediassa on). --JTS 8. elokuuta 2006 kello 16:47:37 (EEST)
Jos jollakulla moiseen riittää aikaa ja viitseliäisyyttä, niin antakaa paukkua. Ylläpito päivittää etusivua sitten tarpeen mukaan. --Maakuth 9. elokuuta 2006 kello 02:24:51 (EEST)
Tein nyt tuon mallinteen: Malline:Uutiset. Jos sinne muodostuu jotain niin liitetään se etusivulle. --Heikki 9. elokuuta 2006 kello 09:27:11 (EEST)
Olen joskus ajatellut, että tällainen Linux.fi-niminen sivusto voisi toimia Linuxin "virallisena" suomalaisena kotisivuna, kuten se vissiinkin joskus muinoin toimikin (yritti toimia). Tällä meinaan, että sivuston tulisi tarjota aivan perinteisessä staattisessa muodossa lyhyt ja ytimekäs kuvaus siitä, mikä on Linux, kertoa kuinka sellainen asennetaan, sekä ylläpitää laajaa ja ajantasaista linkkiluetteloa suomenkielisistä Linux-sivustoista, -ohjeista ja -foorumeista (ja mahdollisesti myös muutamista tärkeimmistä kansainvälisistä). Lisäksi voisi tietysti olla kätevää, jos sivu pystyisi jollain tekniikalla (RSS?) kokoamaan keskeisien Linux-uutissivustojen annin samaan paikkaan. Tämä kaikki edellämainittu varmasti helpottaisi aloittelijoiden siirtymistä Linuxiin. Myös keskustelufoorumi voisi tulla kysymykseen, mutta sen täytyisi olla melko yleisluontoinen, koska eri jakeluilla on kuitenkin omat fooruminsa ja postituslistansa. Lähinnä kai sellainen voisi toimia tappelupaikkana siitä, mikä on paras distro, ja kenties tarjota aloittelijoille apua jakelun valintaan sun muuhun. --Teuvotohvelo 15. elokuuta 2006 kello 21:08:14 (EEST)

Kyllä uutiset ja keskustelufoorumi ym. kaikki voidaan toteuttaa jos joku viitsii tuottaa sisältöä ja esim. niitä uutisia. Linkkilistakin kyllä kunhan löytyy ne linkit. Tervetuloa hommiin.--Teppo 19. elokuuta 2006 kello 00:03:44 (EEST)

Nyt kun toi keskustelufoorumi on toteutettu, kannattaisi laittaa linkki myös wikin etusivulta - olisin itsekin laittanut, mutta sivu taitaa olla lukittu. Kirjauduin keskustelufoorumiinkin nyt ihan sen takia, kun Ubuntu-foorumi on alhaalla, enkä kehdannut mennä OpenSusen foorumiin itkemään asiasta. Foorumiin taisi olla linkki Ubuntu-foorumissa, mutta vaikea oli foorumia löytää linux.fi:n etusivulta - vai onko mulla vain puusilmät. :D T: Peran

Kyllähän se tuossa valikossa on heti Etusivu-kohdan alla (Keskustelualue). Voisihan sitä tietenkin agressiivisemminkin markkinoida. --Maakuth 1. syyskuuta 2007 kello 10.22 (EEST)

Kenen sivusto?

Olisi mukavaa tietää, kuka tai ketkä tämän sivuston takana ovat. Sivujen alareunassa olevan linkin perusteella löytyvällä sivulla Linux.fi:Tietoja on kerrottu kyllä kuka domainnimen omistaa, mutta selailemalla en löytänyt sen enempää tietoa siitä, mitä Mpolin takaa löytyy. Projektina tämä suomenkielinen Linux-Wiki on valtavan hyvä. Linuxia saadaan toivottavasti tunnetummaksi tavallisen rahvaan joukossa tämän tyylisen työkalun avulla - ja eniten tietenkin tästä on varmaan apua aktiiviharrastajajoukolle itsellensä. Jos olisi tarkemmin tietoa siitä, minkälainen porukka tai organisaatio sivuston taustalla on, väki ehkä paremmin sitoutuisi sivustoon ja ehkäpä jopa paremmalla luottamuksella antaisivat osaamistaan ja aikaansa projektille. Taustaporukan tuntemus tuo luottamusta projektin jatkuvuudelle. -- Karppa 9. helmikuuta 2006 kello 11:43:54 (EET)

Mjoo, tämä omistajuustilanne ei ole itsellenikään kovin selkeä. Jossain määrin tämä on Flugin projekti (Flugin postituslistoilla oli tästä ennen perustamista keskustelua), mutta ei kai kovin virallisesti. Ainoa kunnon omistaja taitaa olla Teppo joka hoitaa serveripuolen ylläpitoa. Ps. pistetään uudet keskustelut kahvihuoneen yläreunaan niin nähdään heti mitkä ovat uusimmat keskustelut ja jonkinlainen järjestys säilyy. --Heikki 9. helmikuuta 2006 kello 13:58:41 (EET)
Loogistahan tuo lienee, uusin ylimmäisenä - enpä tullut ajatelleeksi (tai ajattelin vain asian jotenkin nurinkurisesti).
Teppo ottanee kantaa tuohon omistajuus-asiaan. Lähinnä sivuston omistajuus kiinnostaa minua siinä mielessä, kuinka pitkään sivusto on käytettävissä. Kun taustalla ei ole selkeästi organisoitunutta instituutiota, ei sivuston jatkuvuutta voi taata. Toissalta, mikä instituutio nykyään pystyy minkään asian jatkuvuutta takaamaan sen enempää... Mutta ehkäpä olisi selkeämpää, jos esim. FlUGilla olisi jotenkin selkeämpi rooli Wikin osalta. Ja toki joku esim. Debianin yhteisösopimuksen kaltainen julistus saattaisi vakuuttaa. -- Karppa 9. helmikuuta 2006 kello 14:35:18 (EET)

Teppo selventää

Mpoli Oy on siis Tepon firma joka tuottaa ja ylläpitää erilaisia palveluja pääosin internetissä. Tämä wiki ja muut linux.fi -domainin alla olevat palvelut ovat yksinkertaisesti Mpolin palveluja joita hallitaan valistuneen diktatuurin periaatteella. Mpolilla ei ole ollut pitkään aikaan mitään tekemistä flug:n toiminnan kanssa. Flugin toimintaa tuettiin alussa mutta yhteistyö on loppunut jo vuosia takaperin. Mpoli tukee mm. seuraavia sivustoja ja toimintaa:

http://www.mikseri.net http://www.puistoblues.fi http://www.funk.fi http://www.challenger.mpoli.fi http://www.cruisingnight.tk/

ja monia muita sponsorointikohteita.

Mpolin omasta toiminnasta voi mainita mm. peliserverivuokrauksen http://www.nollapingi.net Omat ja vieraat koneet laskien hostattavana ja ylläpidossa on noin 100 palvelinta joista yksi (1) on windows-pohjainen.

Mpolin nimi periytyy muinaisesta harrastuksesta eli Metropoli BBS järjestelmästä.