Ero sivun ”Killall” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
776 merkkiä lisätty ,  25. toukokuuta 2006
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
Killall komentoa käytetään sulkemaan pakolla kaikki tietyn nimiset prosessit (eli ohjelmat), joita on ajossa. Killallia käytetään usein myös yksittäisen ohjelman sulkemiseen, sillä sitä käytettäessä ei tarvitse tietää ohjelman [[pid]]-numeroa.
Komentoa killall käytetään sulkemaan pakolla kaikki tietyn nimiset prosessit (eli ohjelmat) joita on ajossa. Killallia käytetään usein myös yksittäisen ohjelman sulkemiseen, sillä sitä käytettäessä ei tarvitse (toisin kuin komennolla [[kill]]) tietää ohjelman [[pid]]-numeroa.
Komennon syntaksi on
Komennon syntaksi on
  killall <ohjelma>
  killall <signaalin nimi/numero> <ohjelma>
Esimerkiksi [[amaroK]] suljettaisiin komennolla
 
Killallin avulla prosesseille voidaan lähettää monia niiden toimintaan vaikuttavia signaaleja. Mikäli mitään signaalinnimeä tai -numeroa ei ole määritelty, lähetetään signaali 15 (SIGTERM), joka pyytää prosessia sulkemaan itsensä. Listan käytettävissä olevista signaaleista saa komennolla
kill -l
 
== Käyttö ==
  killall amarok
  killall amarok
Sulkee [[AmaroK]]in lähettämällä sille signaalin 15 (SIGTERM).
killall -9 gnome-panel
Lähettää prosessille gnome-panel signaalin 9 (SIGKILL), mikä lopettaa prosessin suorituksen siihen paikkaan. Signaalia 9 saattaa tarvita silloin, kun prosessi ei suostu kuuntelemaan oletussignaalia ja sulkemaan itseään hyvässä järjestyksessä. Muissa tapauksissa signaalin 9 käyttöä tulee välttää.
== Katso myös ==
*[[Kill]]


[[Luokka:Komentorivi]]
[[Luokka:Komentorivi]]
4 316

muokkausta

Navigointivalikko