Keskustelu:Huawei E220/E270

Linux.fista
Versio hetkellä 1. heinäkuuta 2008 kello 13.27 – tehnyt Verihärö (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hämmästyttävää, että ainoat löytämäni kunnon ohjeet olivat juurikin suomeksi ja jopa toimivat vielä. Kun Linuxia käyttää kotiverkon reittinä ulkomaailmaan, tämä viritys ontuu hiukkasen, mutta toimivuus nytkähti isosti eteenpäin. Todella hienoa! Voisi ehkä viritellä erillisen sivun, jossa katsotaan, miten hommaa virtaviivaistetaan edelleen esimerkiksi asentamalla Squid-proxy ja dmasq-niminen dns-cache. Nämä parantavat nopeutta melkoisesti ainakin silloin, kun Linux on reitittimenä.

Korjailin ohjeistoa kielen osalta hiukkasen ja lisäsin myös Soneran käyttämiä asetuksia (internet ja protinternet), samoin lisäsin udevadm -ohjeeseen Ubuntun ja ilmeisesti myös Debianin käyttämän udevcontrol -ohjelman.

Kannattaisi myös tarkennella, missä versiossa esimeriksi tuo ytimen asetusten muuntelu on tarpeen ja missä sitä ei tarvita.

Se, mitä en ole vielä keksinyt, on näkyvyys ulkoa päin. Näyttää ainakin Soneran 3G perustuvan NATtaukseen ja tuolla "prointernet"-asetuksellakaan en ainakaan vielä ole saanut palvelinta näkymään maailmalle.

KPPP?

Ei ole mikään alan asiantuntija, mutta eikö tässä artikkelissa olisi hyvä käsitellä wvdialin rinnalla myös KPPP:n käyttöä? --Pb 18. toukokuuta 2008 kello 19.52 (EEST)

Operaattoreita erikseen

Elisan ohjeet puuttuvat. Kun 4 päivää tulee täyteen (rekisteröidyin juuri), laitan alustukseen maininnan että myös Elisa käyttää tätä mokkulaa. Ja hyvässä lykyssä myös Elisan asetukset... (jaarittelua: Eilen piti olla Elisan vanha laajakaista vielä päällä, jotta olisin saanut testattua uuden systeemin kun mokkula kytkettiin toimintaan. Mutta eipä ollutkaan - joko se oli jo katkaistu tai Elisalla oli häikkää verkossaan. Eli nyt piti kaverin koneella etsiä netistä apua. Löysin tunnuksen ja salasanan jotka toivottavasti ratkaisevat asian.)

Mutta olisiko fiksua koostaa ohjeita eri otsikoiden alle, tässä tapauksessa Sonera ja Elisa? --Verihärö 1. heinäkuuta 2008 kello 13.27 (EEST)