Keskustelu:Säännöllinen lauseke

Linux.fista
Versio hetkellä 18. helmikuuta 2010 kello 21.26 – tehnyt Ordyh (keskustelu | muokkaukset) (vs)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Laajennokset

Tarkistin muutokseni jälkeen, mitä SUS/POSIX oikeasti sanoo. {m,n} on yllätykseksini mukana – tulikohan mukaan silloin vai onko muistikuvani wanhasta käyttäytymisestä väärä?

Sen sijaan ero "basic" ja "extended" välillä on, että \{, \}, \( ja \) basicissa vastaa laajennetun syntaksin merkkejä {, }, ( ja ). Tästä taisi tulla maininta. En kuitenkaan löydä merkistä + mainintaa SUS-basicissä (GNU grep käyttää basicissä merkintää "\+").

Mielestäni ympäristömuuttujat LC_CTYPE ja LC_COLLATE on syytä mainita, ainakaan suomenkieliselle niiden merkitys ei ole selvä (siis silloin, kun vain jompikumpi on tietyssä lokaalissa).

--LP 18. helmikuuta 2010 kello 14.27 (UTC)

Kirjoitin tämän lähinnä sen perusteella, mitä GNU grep:in manuaalisivulla lukee, koska se lienee relevanteinta Linux-käyttäjän näkökulmasta. Mielestäni basic- ja extended-ilmaisujen välisiä eroja on turha käsitellä erityisen tarkasti, sillä lähes ainoa missä basic-ilmaisuihin törmää, on käytettäessä grepiä ilman -E valitsinta. Toinen mahdollisuus olisi jakaa artikkeli osiin siten, että ensiksi esitellään normaali ja sitten laajennettu syntaksi. Palautin LC_CTYPE ja LC_COLLATE -huomautukset artikkeliin. --Ordyh 18. helmikuuta 2010 kello 18.26 (UTC)