Muokataan sivua Bourne Shell

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
'''Bourne Shell''' on Unix-järjestelmien standardi[[komentotulkki]]. Sen kehitti Stephen Bourne AT&T Bell Laboratoriesilla vuonna 1977. Bourne Shellistä puuttuvat useimmat nykyaikaisilta komentotulkeilta vaaditut ominaisuudet, kuten komentojen ja tiedostonimien automaattitäydennys, sekä muut interaktiiviset ominaisuudet.
'''Sh''' eli ''Bourne Shell'' on Unix-järjestelmien standardi[[komentotulkki]]. Sen kehitti Stephen Bourne AT&T Bell Laboratoriesilla vuonna 1977.
 
Sh:sta puuttuvat useimmat nykyaikaisilta komentotulkeilta vaaditut ominaisuudet, kuten komentojen ja tiedostonimien automaattitäydennys. Nykyaikaisissa Linuxeissa <tt>/bin/sh</tt> on käytännössä aina [[symbolinen linkki|symbolisesti linkitetty]] [[bash]]iin, tai vaihtoehtoisesti johonkin muuhun komentotulkkiin.
 
Usein käytettyjä sh:n korvikkeita bashin lisäksi ovat [[ash]] ja [[dash]]. Näiden etu bashiin verrattuna on pienempi koko, mikä saattaa olla oleellista pienellä juuriosiolla, asennusmedioilla (levyke, CD, muistitikku) tai sulautetuissa järjestelmissä.
 
Skripteissä on hyvä yhteensopivuussyistä käyttää komentotulkkimääritteenä nimenomaan <tt>#!/bin/sh</tt>, ellei skripti tarvitse jonkin toisen komentotulkin erikoispiirteitä. Skripti on myös hyvä testata "aidolla" sh:lla, kuten dash.


[[Luokka:Komentotulkit]]
[[Luokka:Komentotulkit]]
Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)