Ero sivun ”Dash” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”HYVÄSTI NUSSIJAT”)
(Kumottu muokkaus #23503, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Rivi 1: Rivi 1:
HYVÄSTI NUSSIJAT
+
Dash eli ''Debian Almquist shell'' on [[NetBSD]]:n [[ash]]-versiosta [[Debian]]in ashin korvaajaksi kehitetty komentotulkki. Kuten ashia, dashia käytetään lähinnä skriptikielenä keveytensä ja vähäisten ohjelmointikirjastoriippuvuuksiensa vuoksi. [[Ubuntu]]ssa /bin/[[sh]] on versiosta 6.10 lähtien ollut [[symbolinen linkki|symlinkattuna]] dashiin. Tämä on häirinnyt lukuisten /bin/sh:ta kutsuvien skriptien toimintaa, sillä lähes kaikissa Linux-järjestelmissä /bin/sh on symbolinen linkki [[bash]]iin.
 +
 
 +
==Aiheesta muualla==
 +
*[http://gondor.apana.org.au/~herbert/dash/ Kotisivu]
 +
 
 +
[[Luokka:Komentotulkit]]

Versio 26. lokakuuta 2008 kello 11.27

Dash eli Debian Almquist shell on NetBSD:n ash-versiosta Debianin ashin korvaajaksi kehitetty komentotulkki. Kuten ashia, dashia käytetään lähinnä skriptikielenä keveytensä ja vähäisten ohjelmointikirjastoriippuvuuksiensa vuoksi. Ubuntussa /bin/sh on versiosta 6.10 lähtien ollut symlinkattuna dashiin. Tämä on häirinnyt lukuisten /bin/sh:ta kutsuvien skriptien toimintaa, sillä lähes kaikissa Linux-järjestelmissä /bin/sh on symbolinen linkki bashiin.

Aiheesta muualla