Genisoimage

Linux.fista
Versio hetkellä 9. elokuuta 2016 kello 23.16 – tehnyt Lahtis (keskustelu | muokkaukset) (ohjelma malline)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Genisoimage
Käyttöliittymä teksti
Lisenssi GPLv2
Kotisivu www.cdrkit.org

Genisoimage on komentorivipohjainen ohjelma ISO 9660 -tiedostojärjestelmän sisältävien levykuvien (.iso) luomiseen esimerkiksi levylle polttamista varten. Se on osa cdrkit-projektia. Genisoimage on haarautettu mkisofs-ohjelmasta, jonka lisenssi muutettiin GPL-yhteensopimattomaksi.

Käyttö[muokkaa]

Luodaan uusi levykuva tiedostoon /home/kukalie/omalevy.iso käyttäen tulevana juurihakemistona hakemistojen hakemisto1 ja hakemisto2 sisältöä. Levyn otsikoksi (engl. volume label, korkeintaan 32 merkkiä) asetetaan omalevy ja tiedostojärjestelmään lisätään Rock Ridge- (tuki Unixin pitkille tiedostonnimille, tiedostojen oikeuksille ym.) ja Joliet-laajennokset (tuki Windowsin pitkille tiedostonnimille).

genisoimage -o /home/kukalie/omalevy.iso -V omalevy -R -J hakemisto1 hakemisto2

Jos Rock Ridgen asettava valitsin -R korvataan valitsimella -r, mukautetaan tiedostojen oikeudet ja omistajuudet paremmin cd- ja dvd-levyille sopivaan muotoon.

Genisoimagen tuottama levykuva on tiedoston sijasta mahdollista myös ohjata putken kautta suoraan poltto-ohjelmalle. Lisätietoja tästä löytyy artikkelista Wodim.

Katso myös[muokkaa]