Ero sivun ”Google Chrome” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(tehdäänpä poikkeuksellisesti windows-ohjelmasta)
 
p (typo)
Rivi 6: Rivi 6:
 
  | käyttöliittymä=Windows Forms :)
 
  | käyttöliittymä=Windows Forms :)
 
  | kotisivu=[http://www.google.com/chrome www.google.com/chrome]}}
 
  | kotisivu=[http://www.google.com/chrome www.google.com/chrome]}}
Google Chrome on avoimen lähdekoodin [[WWW-selain]], joka käyttää sivujen piirtämiseen [[WebKit]]-moottoria. Sitä ei ole vielä portattu täydellisesti Linuxille. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopeama suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten [[Flash]]) ajetaan erillisissä ''hiekkalaatikoissa''. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.
+
Google Chrome on avoimen lähdekoodin [[WWW-selain]], joka käyttää sivujen piirtämiseen [[WebKit]]-moottoria. Sitä ei ole vielä portattu täydellisesti Linuxille. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten [[Flash]]) ajetaan erillisissä ''hiekkalaatikoissa''. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.
  
 
==Aiheesta muualla==
 
==Aiheesta muualla==

Versio 3. syyskuuta 2008 kello 17.50

Google Chrome
Google-chrome-beta-logo.jpg
Käyttöliittymä Windows Forms :)
Lisenssi BSD/muut
Kotisivu www.google.com/chrome
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty

Google Chrome on avoimen lähdekoodin WWW-selain, joka käyttää sivujen piirtämiseen WebKit-moottoria. Sitä ei ole vielä portattu täydellisesti Linuxille. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten Flash) ajetaan erillisissä hiekkalaatikoissa. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.

Aiheesta muualla