Ero sivun ”Google Chrome” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (typo)
(kuvankaappaus)
Rivi 6: Rivi 6:
 
  | käyttöliittymä=Windows Forms :)
 
  | käyttöliittymä=Windows Forms :)
 
  | kotisivu=[http://www.google.com/chrome www.google.com/chrome]}}
 
  | kotisivu=[http://www.google.com/chrome www.google.com/chrome]}}
Google Chrome on avoimen lähdekoodin [[WWW-selain]], joka käyttää sivujen piirtämiseen [[WebKit]]-moottoria. Sitä ei ole vielä portattu täydellisesti Linuxille. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten [[Flash]]) ajetaan erillisissä ''hiekkalaatikoissa''. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.
+
[[Kuva:Google-chrome-beta-wine.png|thumb|right|Chromen ensimmäinen betaversio [[Winen]] toimimassa avulla Linuxissa.]]
 +
Google Chrome on avoimen lähdekoodin [[WWW-selain]], joka käyttää sivujen piirtämiseen [[WebKit]]-moottoria. Sitä ei ole vielä portattu täydellisesti Linuxille, mutta se on mahdollista saada toimimaan [[Wine]]llä. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten [[Flash]]) ajetaan erillisissä ''hiekkalaatikoissa''. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.
  
 
==Aiheesta muualla==
 
==Aiheesta muualla==
 
*[[wikipedia:Google Chrome|Google Chrome englanninkielisessä Wikipediassa]]
 
*[[wikipedia:Google Chrome|Google Chrome englanninkielisessä Wikipediassa]]
 
*[http://dev.chromium.org/ Chromium-kehityssivusto]
 
*[http://dev.chromium.org/ Chromium-kehityssivusto]
 
+
*[http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=13635&iTestingId=30815 Chromen betaversio Winen sovellustietokannassa]
  
 
[[Luokka:WWW-selaimet]]
 
[[Luokka:WWW-selaimet]]

Versio 3. syyskuuta 2008 kello 20.17

Google Chrome
Google-chrome-beta-logo.jpg
Käyttöliittymä Windows Forms :)
Lisenssi BSD/muut
Kotisivu www.google.com/chrome
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty
Chromen ensimmäinen betaversio Winen toimimassa avulla Linuxissa.

Google Chrome on avoimen lähdekoodin WWW-selain, joka käyttää sivujen piirtämiseen WebKit-moottoria. Sitä ei ole vielä portattu täydellisesti Linuxille, mutta se on mahdollista saada toimimaan Winellä. Sen etuja muihin selaimiin verrattuna ovat mm. JavaScriptin nopea suorittaminen oman V8-JavaScript-virtuaalikoneen ansiosta ja korkea käytettävyys. Chromessa eri välilehdet muodostavat omat prosessina, millä saavutetaan tietoturvaetua ja vakautta – jos yksi auki oleva dokumentti aiheuttaa selaimen jumiutumisen, se ei lukitse koko selainta. Myös selainlisäosia (kuten Flash) ajetaan erillisissä hiekkalaatikoissa. Chromen avointa lähdekoodia kehitetään Chromium-projektissa.

Aiheesta muualla