Keskustelu:Pelit

Linux.fista
Versio hetkellä 7. kesäkuuta 2020 kello 08.16 – tehnyt 185.220.101.147 (keskustelu) (suodatin)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa lukee, että Kopiosuojaus poistetaan yleensä no-cd crack murto-ohjelman avulla, mutta tämä on laitonta eikä näin ollen sallittua. Mutta onko näin myös Suomessa? --Pb 14. elokuuta 2008 kello 03.29 (EEST)

Eiväthän kräkit nyt ainakaan täysin laillisia ole. Vähintäänkin niiden levittäminen on laitonta (yleensä muokattu exe jonka tekijänoikeudet ovat julkaisijalla) ja tällaisen tiedoston lataaminen on käsittääkseni tekijänoikeusrikkomus. Mutta jos Linux.fi kertoo, että tällaisia tiedostoja löytyy osoitteesta X, tilanne on hankalampi. Saatetaanko linkittämällä teos tekijänoikeuslain vastaisesti tarjolle [1] vai onko kyseessä pelkkä yllytys rikkomukseen, mikä ei ole laitonta[2]? Vähintäänkin tässä liikutaan hyvin kyseenalaisella alueella. --Heikki 14. elokuuta 2008 kello 18.59 (EEST)
Tuota jakelupuolta en tullutkaan ajatelleeksi. Kräkin jakelu pelkkänä patchina lienee vaikeaa. Jos tuota lakitekstiä oikein tulkitsin, niin itse kräkki ei sinällään ole laiton, sillä "tehokkaan teknisen toimenpiteen" kiertämisen kieltoa ei ilmeisestikään sovelleta tietokoneohjelmiin. Linkitystä en pitäisi tarjolle saattamisena, vaan pelkkänä "tuolta niitä löytyy" -vinkkinä (ts yllytyksenä). --Pb 18. elokuuta 2008 kello 17.30 (EEST)


Onko UrT avointa koodia? Luulin sen olevan suljettu. Ja Playdebin voisi mainita varmaan Ubuntu aiheisissa sivustoissa. --88.192.122.234 4. tammikuuta 2009 kello 19.50 (UTC)

Mainittakoon, että UrTin pelimoottori (ioUrbanTerror, Muokattu ioQuake3) on avointa lähdekoodia. Pelin datatiedostot eivät kuitenkaan ole.)

Samoin, America's Armystä ei ole enää Linux-versiota.

Libregamewiki[muokkaa]

Hello, you might want to add http://libregamewiki.org/ :)

Black Jack[muokkaa]

Onko Linuxille (Debian) joku toimiva Blackack-peli?

Löytyi nopealla haulla muutaman vuoden vanhat ohjeet Gnome Games Collectionista poistetun Blackjack-pelin asentamiseen riippuvuuksineen. Linkit tuntuivat toimivan, mutten tiedä toimiiko peli sitten oikeasti noilla ohjeilla: https://www.linuxquestions.org/questions/linux-games-33/simple-blackjack-game-anywhere-4175605928/ --Foliohattu (keskustelu) 6. kesäkuuta 2020 kello 23.11 (EEST)
Mielenkiintoisempi kysymys on että miksi juuri Black Jack on karsittu virallisesta pakettivarastosta?