Linux Assemblyillä

Linux.fista
Versio hetkellä 23. syyskuuta 2013 kello 11.04 – tehnyt Tuju (keskustelu | muokkaukset) (→‎Katso myös)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sivu toimii oppaana Linuxin esittelyn ja tuen järjestämiseen Assembly-tapahtumissa. Opas koostuu pitkälti edellisillä kerroilla hankitusta kokemusperäisestä tiedosta.

Ständi[muokkaa]

Lähes kaikkialla Assemblyilla on hyvin pimeää. Ständi tullee siis sijaitsemaan paikassa, jossa talon valaistuksen puolesta on pimeää tai ainakin hämärää. Hyvin kohdistetulla valaistuksella voidaan kävijöiden huomio kiinnittää ständiin.

Ständin hankkiminen[muokkaa]

Ständi on hankittu Flugin välityksellä ja sen hommaamisessa suhteita kannattaa hyödyntää. Asia kannattaa esittää ajoissa, koska kesällä, lomien takia, moni asia tapahtuu hitaasti.

Levyjen jako[muokkaa]

Jaettaville levyille olisi hyvä olla teline, josta kunkin levyn käyttötarkoitus selviää helposti. Parhaimmillaan mukaan voidaan liittää suosituksia erityyppisille koneille sopivista levyistä. Levyjä menee käytännössä niin paljon kuin niitä on, mutta niiden jakelua kannattaa hieman säännöstellä jotteivät ne päädy CD:n heittokisaan. Toimivaksi todettu säännöstely on pitää suhteellisen pientä määrää levyjä kerrallaan näkyvissä jolloin levyjä ottavat pääasiassa ne, jotka niitä oikeasti tarvitsevat.

Päivystys[muokkaa]

Linuxia ja ständiä esittelemässä, opastamassa ja koneita valvomassa pitää olla jatkuvasti järjestäjiä. Vain yöksi ständi voidaan jättää valvomatta, Mutta silloinkin vain, jos kaikki arvokas voidaan varastoida turvalliseen paikkaan. Vuonna 2008 valvominen ei toiminut spontaanisti, vaan usein joku jäi yksin vastuuseen. Tämän estämiseksi on syytä käyttää vuorolistoja, joilla sovitaan kaikille päivystysajat, jolloin heidän on oltava paikalla. Ständillä olisi syytä olla vähintään kaksi päivystäjää koko ajan.

Linux-asennus- ja -käyttötuki[muokkaa]

Tapahtumissa on tarjottu ilmaista tukea Linuxiin ja osaamisen mukaan myös muihin vapaisiin käyttöjärjestelmiin. Neuvojiksi olisi hyvä saada mahdollisimman laaja edustus eri jakeluiden käyttäjiä. Heitä voidaan hankkia värväämällä mukaan ihmisiä eri jakeluiden käyttäjäyhteisöistä, esimerkiksi etsimällä järjestäjiä niiden keskustelufoorumeilta.

Sponsorit[muokkaa]

Yrityksissä kesälomia pidetään juhannuksesta kesän loppuun asti. Assemblyt pidetään tämän kauden lopulla, juuri ennen koulujen kesälomien loppua. Mahdollisiin yrityksiin ja yhteisöihin kannattaakin ottaa yhteys ennen juhannusta ja sopia sponsoroinnista silloin. Vuonna 2007 sponsoreina olivat COSS, IBM ja Novell. Vuosina 2008 ja 2009 sponsoreita ei ollut.

Etenkin sponsoreiden hommaamisessa korostuu yhteistoiminta muun yhteisön kanssa: homman tulee olla koordinoitua jotta samalle yritykselle ei lähetetä useampaa mahdollisesti hutaisten tehtyä viestiä!

Katso myös[muokkaa]