Ero sivun ”Moonlight” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Moonlight-version huijaaminen fix)
Rivi 3: Rivi 3:
  
 
==Moonlight-version huijaaminen==
 
==Moonlight-version huijaaminen==
Mikäli Silverlight sivut valittavat väärästä versiosta, niin voit myös kokeilla hieman perverssimpää keinoa, ja etsiä koneeltasi <tt>libmoonpluginxpi.so</tt> -tiedosto. Tiedoston löytyy esimerkiksi hakemistosta <tt>~/.mozilla/firefox/5h3rcbiu.default/extensions/moonlight@novell.com/plugins/moonlight</tt>. Aja seuraava perl-oneliner hakemistossa:
+
Mikäli Silverlight sivut valittavat väärästä versiosta, niin voit myös kokeilla hieman poikkeavampaa keinoa, ja etsiä koneeltasi <tt>libmoonpluginxpi.so</tt>-tiedosto. Tiedosto voi löytyä esimerkiksi hakemistosta <tt>~/.mozilla/firefox/5h3rcbiu.default/extensions/moonlight@novell.com/plugins/moonlight</tt>. Aja sen jälkeen seuraava [[Perl]]-komento kyseisessä hakemistossa:
 
  perl -pi -e 's/4.0.51204.0/4.0.60831.0/g' libmoonpluginxpi.so
 
  perl -pi -e 's/4.0.51204.0/4.0.60831.0/g' libmoonpluginxpi.so
Tällä tavalla Moonlight saadaan toimimaan myös Firefox 12-selaimessa. Muista myös poistaa tuki vanhalta liitännäiseltä -> Työkalut -> Lisäosat -> Liitännäiset. Poista tuki Silverlight plug-in 3.040818.0 ja ota käyttöön Silverlight plug-in 4.0.60831.0. Huomaa kuitenkin että Moonlight ei toista DRM-suojattuja videoita.
+
Tällä tavalla Moonlight saadaan toimimaan myös Firefox 12 -selaimessa. Muista myös poistaa tuki vanhalta liitännäiseltä Firefoxin valikosta kohdasta ''Työkalut'' -> ''Lisäosat'' -> ''Liitännäiset''. Poista tuki Silverlight plug-in 3.040818.0:lle ja ota käyttöön Silverlight plug-in 4.0.60831.0. Huomaa kuitenkin että Moonlight ei toista DRM-suojattuja videoita.
  
 
==Katso myös==
 
==Katso myös==

Versio 10. toukokuuta 2012 kello 17.25

Moonlight-selainlaajennos 3.99.0.1 näyttämässä Silverlightilla esitettyä sivua.

Moonlight on Mono-pohjainen avoimen lähdekoodin toteutus Microsoftin Silverlight-www-ohjelmointiympäristöstä. Myös siihen liittyvä Firefox selainliitännäinen on tarjolla.

Moonlight-version huijaaminen

Mikäli Silverlight sivut valittavat väärästä versiosta, niin voit myös kokeilla hieman poikkeavampaa keinoa, ja etsiä koneeltasi libmoonpluginxpi.so-tiedosto. Tiedosto voi löytyä esimerkiksi hakemistosta ~/.mozilla/firefox/5h3rcbiu.default/extensions/moonlight@novell.com/plugins/moonlight. Aja sen jälkeen seuraava Perl-komento kyseisessä hakemistossa:

perl -pi -e 's/4.0.51204.0/4.0.60831.0/g' libmoonpluginxpi.so

Tällä tavalla Moonlight saadaan toimimaan myös Firefox 12 -selaimessa. Muista myös poistaa tuki vanhalta liitännäiseltä Firefoxin valikosta kohdasta Työkalut -> Lisäosat -> Liitännäiset. Poista tuki Silverlight plug-in 3.040818.0:lle ja ota käyttöön Silverlight plug-in 4.0.60831.0. Huomaa kuitenkin että Moonlight ei toista DRM-suojattuja videoita.

Katso myös

  • Flash - vastaava, mutta epäyhteensopiva Adoben kehitysympäristö/selainliitännäinen
  • Katsomo- MTV3:n Katsomo-videopalvelu käyttää Silverlight-selainlaajennusta videotoistossa.
  • Sub.fi- Sub-videopalvelu käyttää Silverlight-selainlaajennusta videotoistossa.

Aiheesta muualla